Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Dag 3 in La Manga: Pittige partijtjes en piepende banden

Gepubliceerd op 7 januari 2019 19:46

Aan dag drie van het trainingskamp van sc Heerenveen in Spanje is een einde gekomen. Voor de selectie stond er maandagochtend een zware training op het programma, terwijl er 's middags tijd was voor plezier en ontspanning. Nou ja, ontspanning … Het ging er bij tijd en wijle hard aan toe op de kartbaan van La Manga. Een verslag.

Drie stafleden – door de helmen onherkenbaar – strijden op de kartbaan om de koppositie
Drie stafleden – door de helmen onherkenbaar – strijden op de kartbaan om de koppositie

Net als de eerste twee dagen begonnen de mannen van trainer Jan Olde Riekerink om 10.00 uur aan de training. Na de gebruikelijke rondo's werkte de ploeg een gezamenlijke warming-up af. Daarna ging de training verder met een aantal afrondoefeningen. Eerst zonder weerstand, daarna kregen de afwerkers met verdedigers te maken. De training werd afgesloten met nog een aantal pittige partijtjes.

Na anderhalf uur volle bak trainen zat de ochtendsessie erop. Douchen, eten en klaarmaken voor de teamactiviteit. De spelers, trainers en begeleiders bonden 's middags de strijd met elkaar aan op de kartbaan. De groep werd opgedeeld in vier groepen die achtereenvolgens in de karts stapten. De snelste twee van elke groep plaatsten zich voor de eindstrijd.

Winnaar zonder rijbewijs
Aan de start van de finale verschenen fysiotherapeuten Erik ten Voorde en Jeroen Smit, assistent-trainer Johnny Jansen, Arber Zeneli, Pelle van Amersfoort, Mitchell van Bergen, Sherel Floranus en Emil Frederiksen. Na een spannende strijd kwam de laatstgenoemde als eerste over de finish.

De achttienjarige Deen haalde nog niet zijn rijbewijs, maar bleef op de kartbaan wel al zijn concurrenten voor. Achter hem eindigde Zeneli op plaats twee, vlak voor nummer drie Jansen. Een video over het karten komt later op de dag online. Houd daarvoor onze social mediakanalen in de gaten.

Een fotoreportage van de ochtendtraining en de kartrace:

  • 5658.jpg
  • 5689.jpg
  • 5738.jpg
  • 5743.jpg
  • 5247.jpg
  • 5259.jpg
  • 5313.jpg
  • 6493.jpg
  • 6494.jpg


Op dinsdag, de vierde dag van het trainingskamp, staan er weer twee trainingen op het programma. De ochtendsessie begint om 11.00 uur; die in de middag om 16.00 uur.