Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

De Graafschap komt op stoom op De Vijverberg

Gepubliceerd op 24 februari 2016 12:00

sc Heerenveen gaat zondag op bezoek bij De Graafschap. De Superboeren waren langere tijd de slechtst presterende thuisclub van de Eredivisie, maar recent is stadion De Vijverberg een onneembare veste. De Graafschap bleef de laatste vier thuisduels ongeslagen.

thuisreeks-graafscha-1516

De Graafschap heeft samen met Excelsior en Cambuur de meeste (7) thuisnederlagen achter de naam staan. De Doetinchemmers wisten voor eigen publiek twee maal te winnen en speelden drie maal gelijk. ADO Den Haag en Excelsior verloren op De Vijverberg.

sc Heerenveen is gewaarschuwd, want van de negen punten die De Graafschap in eigen huis veroverde, zijn er maar liefst acht afkomstig uit de vier laatste thuisduels. Excelsior en ADO Den Haag werden verslagen en tegen NEC en Vitesse werd een gelijkspel afgedwongen. Zowel tegen NEC als Vitesse had de ploeg van trainer Jan Vreman echter recht op meer.

De Graafschap incasseerde in eigen stadion 24 tegentreffers, alleen Cambuur (27) kreeg voor eigen publiek meer doelpunten tegen. De Superboeren lijken het lek echter boven water te hebben, want in de laatste vier wedstrijden hoefde doelman Jurjus, die één van de hoogste reddingspercentages in de Eredivisie heeft, slechts vier maal te vissen.

De Graafschap wist thuis slechts één keer de nul te houden, dat was tegen Excelsior. De Superboeren bleven op De Vijverberg drie maal op de nul steken, tegen PEC Zwolle, Heracles Almelo en FC Utrecht.

Thuisduels Graafschap    
De Graafschap PEC Zwolle 0-3
De Graafschap AZ 1-3
De Graafschap Willem II 2-2
De Graafschap Feyenoord 1-2
De Graafschap Heracles Almelo 0-1
De Graafschap PSV 3-6
De Graafschap FC Groningen 1-2
De Graafschap FC Utrecht 0-1
De Graafschap Excelsior 2-0
De Graafschap ADO Den Haag 3-1
De Graafschap NEC 1-1
De Graafschap Vitesse 2-2