Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

De Graafschap verovert punten vooral in eigen huis

Gepubliceerd op 3 oktober 2018 10:00

De Graafschap, zaterdag in Doetinchem tegenstander van sc Heerenveen, pakt de punten vooral in eigen huis. Zes van de zeven punten werden op de eigen Vijverberg in de wacht gesleept.

Thorsby-graafschap-uitreeks

De ploeg van trainer Henk de Jong kwam in eigen stadion vier maal in actie. Die ontmoetingen leverden twee overwinningen en twee verliespartijen op. FC Groningen en VVV-Venlo vertrokken met de volle buit op zak uit Doetinchem. Feyenoord en Willem II bleven met lege handen staan.
 
Willem II ervoer afgelopen zondag de kracht van De Graafschap in eigen huis. Het werd 2-1 voor de Superboeren die vijf van de zes gescoorde treffers dit seizoen voor eigen fans produceerden. Uit heeft De Graafschap het lastiger. Drie uitwedstrijden leverden slechts één puntje op.
 
De Graafschap wist in zeven duels eenmaal de nul te houden. Verassend genoeg was dat tegen Feyenoord. De Rotterdammers werden in de openingsronde van het seizoen met 2-0 verslagen. Het negatieve doelsaldo van -6, wordt vooral veroorzaakt door de tegentreffers in uitduels. Thuis incasseerde doelman Jurjus vier goals, uit het dubbele aantal.

Uitslagen De Graafschap    
De Graafschap Feyenoord 2-0
NAC Breda De Graafschap 3-0
De Graafschap FC Groningen 0-1
FC Emmen De Graafschap 1-1
De Graafschap VVV Venlo 1-2
Heracles Almelo De Graafschap 4-0
De Graafschap Willerm II 2-1