AZ - sc Heerenveen
19 oktober, 18:30 uur
Koop nu kaarten »
Ga mee en moedig ons aan!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Dennis Higler scheidsrechter bij openingswedstrijd Eredivisie in Zwolle

Gepubliceerd op 7 augustus 2018 12:01
Dennis Higler scheidsrechter bij openingswedstrijd Eredivisie in Zwolle

De KNVB heeft Dennis Higler aangesteld als scheidsrechter voor de openingswedstrijd van de Eredivisie komende vrijdag in Zwolle. Hij wordt bijgestaan door de assistent-scheidsrechters Joost van Zuilen en Johan Balder. Vierde official is Stan Teuben. Danny Makkelie is aangesteld als VAR en Sander van Roekel als assistent-VAR. De aftrap is om 20.00 uur.

De laatste keer dat een duel van sc Heerenveen onder leiding van de arbiter stond was op 14 april 2018, tijdens de competitiewedstrijd tegen VVV in Venlo (0-2). 

Higler fluit sinds 2011/2012 op Eredivisieniveau. De arbiter floot sc Heerenveen direct tweemaal in zijn debuutseizoen. Higler floot sc Heerenveen in het verleden 12 keer eerder in de Eredivisie (W6-G2-V4).

Introductie VAR in Eredivisie

Aanstaande vrijdag wordt het ARAG KNVB Replay Center voor het eerst ingezet in de Eredivisie. In het Replay Center zijn zes werkstations, waarmee er bij vijf Eredivisie-wedstrijden tegelijk een videoscheidsrechter actief kan zijn. Eén werkstation zal als back-up voor noodgevallen fungeren. Per werkstation zitten, van links naar rechts, de assistent-VAR, de VAR, een technicus van Hawk-Eye en – als er veel camera’s bij de wedstrijd zijn – een extra technicus achter de schermen.

Foto: KNVB Media
Foto: KNVB Media