sc Heerenveen - Willem II
13 december, 20:00 uur
Koop nu kaarten »
Er zijn nog kaarten beschikbaar!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Doan op de Spelen: Vietnam naar halve finales

Gepubliceerd op 5 december 2019 11:10

Doan Van Hau neemt momenteel met Vietnam Onder 23 deel aan de SEA Games, de Zuidoost-Aziatische Spelen. Op dit zeer prestigieuze sporttoernooi bestrijden de elf landen uit Zuidoost-Azië elkaar in verschillende disciplines, waaronder voetbal. In dit overzicht houden we je op de hoogte van de verrichtingen van onze Van Hau.

Doan Van Hau (derde vanaf links) op de bank tegen Brunei. Foto: THP
Doan Van Hau (derde vanaf links) op de bank tegen Brunei. Foto: THP

De Zuidoost-Aziatische Spelen werden voor het eerst in 1959 georganiseerd met als doel de (regionale) sport, vrede en handel te bevorderen. Vanaf de oprichting doet Vietnam hieraan mee. De andere tien deelnemende landen zijn Brunei, Cambodja, Indonesië, Laos, Maleisië, Myanmar, Filipijnen, Singapore, Thailand en Oost-Timor.

Het voetbaltoernooi bestaat uit twee poules. Vietnam zit in poule B met Brunei, Indonesië, Laos, Singapore en Thailand. In de poule speelt men eenmaal tegen elkaar. Van beide poules gaan de nummers een en twee naar de halve finales. Deze worden op zaterdag 7 december gespeeld. De finale vindt drie dagen later plaats in hoofdstad Manilla.

Speelschema      
Datum Wedstrijd Uitslag Aftrap (Nederlandse tijd)
Maandag 25 november Vietnam - Brunei 6-0 09.00 uur
Donderdag 28 november Vietnam - Laos 6-1 09.00 uur
Zondag 1 december Vietnam - Indonesië 2-1 13.00 uur
Dinsdag 3 december Singapore - Vietnam 0-1 13.00 uur
Donderdag 5 december Vietnam - Thailand 2-2 09.00 uur


Donderdag 5 december, 11.10 uur:

Vietnam speelde donderdag gelijk tegen Thailand (2-2) en heeft zich daardoor geplaatst voor de halve finales van de Zuidoost-Aziatische Spelen. Van Hau speelde de hele wedstrijd en staat met zijn landgenoten zaterdag tegenover de nummer twee van poule A, Cambodja.

Doan Van Hau torent tegen Thailand boven alles en iedereen uit. Foto: LT
Doan Van Hau torent tegen Thailand boven alles en iedereen uit. Foto: LT

Dinsdag 3 december, 15.14 uur:

Van Hau en Vietnam hebben zichzelf een goede uitgangspositie verschaft om de halve finales te bereiken van de Zuidoost-Aziatische Spelen. Dinsdag werd ook het vierde pouleduel gewonnen. Moeizaam ging het wel: de Vietnamezen versloegen Singapore pas in de slotfase, dankzij een assist van Van Hau (0-1).

Donderdag neemt Vietnam, dat alle vier de groepswedstrijden won, het op tegen Thailand. Wanneer er minimaal een punt gepakt wordt, plaatsen Van Hau en zijn landgenoten zich voor de halve finales.

Doelpuntenmaker Hà Ð?c Chinh bespringt aangever Doan Van Hau. Foto: THP
Doelpuntenmaker Hà Ð?c Chinh bespringt aangever Doan Van Hau. Foto: THP

Maandag 2 december, 11.14 uur:

Ook het derde groepsduel is zondag gewonnen door Vietnam. Met Doan Van Hau in de basis werd na zeges op Brunei en Laos (zie hieronder) Indonesië aan de zegekar gebonden (2-1). Met negen punten uit drie duels gaan de Vietnamezen aan kop in groep B.

Donderdag 28 november, 10.59 uur:

Vietnam Onder 23 heeft ook het tweede groepsduel van de Zuidoost-Aziatische Spelen op overtuigende wijze gewonnen (6-1). Met Doan Van Hau in de basis – hij speelde de hele wedstrijd – werd Laos simpel opzij gezet. Bij de laatste Vietnamese treffer was Van Hau de aangever. Eerder in het duel scoorde Van Hau, maar werd zijn goal afgekeurd wegens buitenspel.

Zondag komen Vietnam en Van Hau weer in actie. Dan is in de derde poulewedstrijd Indonesië de tegenstander.

Foto: Lam Thoa
Foto: Lam Thoa

Maandag 25 november, 15.54 uur:

Van Hau en Vietnam zijn goed begonnen aan de Spelen. Vanaf de bank zag Van Hau zijn teamgenoten eenvoudig winnen van Brunei (6-0), dat geldt als een van de zwakkere opponenten in de poule. Donderdag komt Vietnam – en wellicht ook Van Hau – opnieuw in actie. Dan is Laos de tegenstander.