Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Dost waardevolste speler Eredivisie

Gepubliceerd op 10 mei 2012 10:33
Dost waardevolste speler Eredivisie

Bas Dost is niet alleen topscorer van de eredivisie. De spits is bovendien met 32 goals en zes assists ook tot meest waardevolle speler van de Eredivisie gekroond. De aanvaller van sc Heerenveen bleef Dries Mertens (PSV) drie punten voor. De Friese club spant de kroon in het MVP-klassement, want behalve Dost zijn ook Luciano Narsingh (vierde), Filip Djuricic (elfde) en Oussama Assaidi (zeventiende) terug te vinden in de top van de ranglijst.

Twee maand geleden had Bas Dost nog een achterstand van één punt op de gedeelde koplopers Mertens en Luuk de Jong. Sindsdien scoorde Dost twaalf keer in tien duels, waardoor hij vier punten uitliep op Mertens in het combinatieklassement. De Belg gaf tijdens de laatste tien duels drie assists en scoorde zelf bovendien vijf keer. Luuk de Jong haakte mede door een blessure af.

Opmerkelijk is de eindsprint van Luciano Narsingh, die de vleugelspeler van sc Heerenveen de vierde plaats op de ranglijst oplevert. De snelle rechtsbuiten was in de laatste tien duels goed voor twee treffers en zeven verzilverde voorzetten, waardoor hij John Guidetti (Feyenoord) en Ola John (Twente) voorbij streefde. Narsingh is met twintig assists ook de beste aangever van de huidige Eredivisiejaargang.

Bron: VI.nl

Voor het volledige artikel zie VI.nl