sc Heerenveen - PSV
16 februari, 19:45 uur
Koop nu kaarten »
Er zijn nog kaarten beschikbaar!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Drie minderjarigen aangehouden na bommelding Abe Lenstra stadion

Gepubliceerd op 7 juli 2018 10:55
Drie minderjarigen aangehouden na bommelding Abe Lenstra stadion

De politie heeft drie minderjarige jongens uit het zuiden van het land aangehouden voor het doen van een bommelding bij het Abe Lenstra stadion in Heerenveen. Het onderzoeksteam van de politie kwam het trio op het spoor dankzij uitgebreid telecom onderzoek. Het bleek te gaan om een uit de hand gelopen grap.

Dinsdagmiddag werd telefonisch contact gezocht met sc Heerenveen. Een medewerker kreeg te horen dat de volgende dag een bom in het stadion zou ontploffen. Na het telefoontje werd direct contact gezocht met de politie. Er werd vervolgens een onderzoek gestart om de beller te achterhalen. Ondertussen werden veiligheidsmaatregelen genomen. Uit voorzorg werd besloten om woensdagochtend vroeg de gebouwen van Sportstad, waaronder het Abe Lenstra stadion, te doorzoeken om ieder risico uit te sluiten. Daarbij werden speurhonden en specialisten op het gebied van explosieven ingezet. Een groot gebied werd afgesloten en dat zorgde voor de nodige hinder. Zo konden diverse bedrijven niet open, een school bleef gesloten en diverse sporttrainingen moesten worden afgelast. Er werden uiteindelijk geen explosieven aangetroffen en aan het begin van de middag werd het gebied dan ook weer vrijgegeven.

Ondertussen ging het onderzoek door om de beller te achterhalen. Dankzij uitgebreid telecom onderzoek lukte dat. Uiteindelijk kreeg het onderzoeksteam zicht op een groepje jongens uit het zuiden van het land. Drie van hen bleken daadwerkelijk betrokken te zijn geweest bij het telefoontje richting sc Heerenveen. Het trio werd, dankzij goede samenwerking met de politie in het zuiden van het land, aangehouden. Na verhoor werd duidelijk dat het ging om een uit de hand gelopen grap ging. Tegen de drie werd proces-verbaal opgemaakt. Het is aan het Openbaar Ministerie om te bepalen wat er nu verder met de drie jongens moet gaan gebeuren.

Algemeen directeur Luuc Eisenga: ''We zijn blij dat de politie erin geslaagd is snel te achterhalen wie er achter de bommelding zit. De veiligheid van onze medewerkers en onze bezoekers staat altijd voorop. We gaan ons nog beraden op het verhalen van de schade.''