Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Dumfries scherpt fraaie statistiek verder aan

Gepubliceerd op 7 februari 2018 12:05
Dumfries scherpt fraaie statistiek verder aan

Denzel Dumfries scherpte dinsdagavond in Zwolle zijn statistieken voor wat betreft het scoren van doelpunten en geven van assists verder aan.

Dumfries scoorde zijn derde Eredivisie-doelpunt van het seizoen. De enige verdediger die vaker scoorde dan Denzel, was Milan Massop (vier). De laatste keer dat een Heerenveen-verdediger meer Eredivisie-doelpunten maakte in een seizoen, was in 2013/2014, toen Kenneth Otigba vijf keer het net wist te vinden (tevens clubrecord).

De verdediger was ook betrokken bij de 3-2 namens de Friezen. Dumfries gaf de beslissende pass en is daardoor bij negen doelpunten betrokken dit seizoen, het meeste van alle verdedigers in de Eredivisie. De eerstvolgende op deze lijst is Milan Massop (vier doelpunten, één assist). De laatste verdediger die bij meer doelpunten betrokken was in een seizoen dan Denzel Dumfries dit seizoen (negen), was Rick Karsdorp in het seizoen 2015/2016 (tien assists).

De verdediger, die deze zomer overkwam van Sparta Rotterdam, werd dit seizoen slechts één keer gewisseld en speelde tot dusver 1958 minuten.

Arber Zeneli

Arber Zeneli gaf dinsdagavond de assist op Heerenveen's eerste treffer van de avond - hij werd daarmee de eerste Heerenveen-speler met een assist in drie opeenvolgende Eredivisie-duels sinds Mark Uth in februari 2015 (vier duels op rij).