Regio selectie - sc Heerenveen
27 juni, 19:00 uur
Koop nu kaarten »
Ga mee en moedig ons aan!
×

Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

E1 wint Zeeburgia Top-E toernooi in Amsterdam

Gepubliceerd op 9 februari 2016 16:20
E1 wint Zeeburgia Top-E toernooi in Amsterdam

De E-pupillen van sc Heerenveen hebben afgelopen zondag een prachtig resultaat behaald door op de eerste plaats te eindigen op een sterk bezet Top-E toernooi bij AVV Zeeburgia uit Amsterdam. Na winst op AZ Alkmaar in de kruisfinale won het team van sc Heerenveen met 3-0 in de finale van WV HEDW E1 uit Amsterdam.

Poulefase

Het toernooi in Amsterdam bestond uit twee poules. Poule A werd bezet door AVV Zeeburgia, Ajax, Roda ’46, AZ Alkmaar, ARC en FC Emmen. sc Heerenveen zat in poule B, samen met Willem II, AFC, WV HEDW, AFC en HFC Koninklijke.

De eerste poulewedstrijd speelde sc Heerenveen tegen Willem II uit Tilburg. Na 25 minuten voetballen was daar een 2-0 overwinning voor de Friezen. Na een 1-1 gelijkspel tegen AVV Zeeburgia pakte sc Heerenveen opnieuw drie punten, in de derde wedstrijd tegen het Kon. HFC (1-2). In de vierde wedstrijd was sc Heerenveen met 4-2 te sterk voor AFC uit Amsterdam. sc Heerenveen verzekerde zich na vier gespeelde wedstrijden voor de halve finales, net als WV HEDW uit Amsterdam. In de laatste poulewedstrijd kwamen de E-pupillen niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen WV HEDW.

Uitslagen:
sc Heerenveen - Willem II : 2-0
sc Heerenveen - Zeeburgia : 1-1
Kon. HFC - sc Heerenveen : 1-2
AFC - sc Heerenveen : 2-4
sc Heerenveen - WV HEDW : 1-1

Kruisfinale en finale

In poule A eindigde AZ uit Alkmaar op de eerste plaats, gevolgd door Ajax. In de kruisfinale was AZ Alkmaar de tegenstander voor sc Heerenveen, een pittige opponent. Net voor het rustsignaal maakte AZ de 0-1 en vlak voor het eindsignaal maakte Ingmar Mulder uit een penalty de 1-1. In de penaltyserie onderscheidde keeper Bernt Klaverboer zich: hij pakte twee penalty's van AZ. De spelers van sc Heerenveen schoten alle penalty's raak en daardoor stootten de Friezen door naar de finale in Amsterdam.

In de finale was opnieuw WV HEDW de tegenstander voor sc Heerenveen, zij wonnen verassend van Ajax in de andere kruisfinale. Na tien minuten voetballen schoot Boaz Zuman na een knappe aanval de 0-1 tegen de touwen. In de tweede helft besliste Dimitris Rallis de finale door met een prachtig schot er 0-2 van te maken. De laatste en derde treffer kwam van de schoen van Ingmar Mulder, hij krulde de bal achter de keeper van WV HEDW en zette daarmee de 0-3 eindstand op het scorebord.

Uitslagen:
AZ Alkmaar - sc Heerenveen : 1-1*
WV HEDW - Ajax : 1-0
Ajax - AZ Alkmaar (plaatsen 3/4) : 0-4
WV HEDW - sc Heerenveen (finale) : 0-3

12715325_463526357105607_6509773749250652153_n

Een prachtige prestatie van de spelers van sc Heerenveen E1 en de voetbalschool. Aankomende zaterdag begint de competitie weer voor de E-pupillen, in Nieuwehorne is Zuidhorn E1 dan de tegenstander.