Ajax - sc Heerenveen
24 januari, 20:45 uur
Koop nu kaarten »
Ga mee en moedig ons aan!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Finnbogason: 'hoop zaterdag tegen Feyenoord op eerste speelminuten'

Gepubliceerd op 16 augustus 2012 22:29
Finnbogason: 'hoop zaterdag tegen Feyenoord op eerste speelminuten'

Alfred Finnbogason zette donderdag zijn handtekening onder een driejarig contract bij sc Heerenveen. De 23-jarige spits speelt in het nationale elftal van IJsland, en treft in die ploeg de Ajacied Kolbeinn Sigthorsson. Finnbogason hoopt net zo goed te worden als zijn landgenoot. ,,Met deze stap ben ik op de goede weg."

Finnbogason heeft informatie ingewonnen over sc Heerenveen bij Kolbein Sigthorsson, Johann Gudmundsson (AZ), en de oud sc Heerenveen -speleres Erik Edman, en Arnór Smárason. ,,Ze zeiden eigenlijk allemaal hetzelfde: dat sc Heerenveen een fantastische club was, en een goede stap voor mijn ontwikkeling."

Eenmaal in het Abe Lenstra stadion merkt ook Finnbogason zelf dat zijn bronnen gelijk hadden. ,,Kijk eens om je heen, dit is toch heel mooi? Het stadion van mijn vorige club Helsingsborg was een stuk kleiner, daar konden zo'n 15.000 mensen in. Alles is hier top. Ik ben heel blij dat ik voor sc Heerenveen mag spelen. Veel jonge voetballers beginnen hier, en maken vervolgens de stap naar een grotere club. Dat hoop ik ook te doen."

Maar eerst wil de IJslander er een mooi seizoen van maken bij sc Heerenveen. ,,In het begin kan het lastig worden. Ik ben nog jong en moet misschien wennen. Ik ben in elk geval blij dat ik hier mag spelen, en hoop vele doelpunten te maken."

Alfred Finnbogason: 'Alles is hier top'
Alfred Finnbogason: 'Alles is hier top'

Zijn trainer Marco van Basten weet alles van scoren. ,,Als je niets van hem kan leren, kan je van niemand wat leren. Van Basten is een hele grote naam in de voetbalwereld. Ik ben blij dat ik onder hem mag spelen. Morgen (vrijdag,red.) ga ik voor het eerst meetrainen met de selectie, en ik hoop dat ik zaterdg tegen Feyenoord mijn eerste minuten mag maken. En scoren natuurlijk."

Finnbogason is een goaltjesdief. 12 keer scoorde hij in zeventien duels. ,,Dat was in een 4-4-2 systeem, maar ik kan ook goed spelen in een 4-3-3 systeem zoals Heerenveen speelt. Zo heb ik vaak in België bij Lokeren gespeeld. Ik ben altijd in het strafschopgebied te vinden. Ik kan doelpunten maken en assists geven."

Toch nog even terug naar Kolbeinn Sigthorsson, misschien wel de gevaarlijkste IJslander van de Eredivisie. ,,Op dit moment kun je mij niet vergelijken met hem", zegt Finnbogason. ,,Sigthorsson speelt bij Ajax, dan ben je een topspeler. Ik hoop dat ik net zo goed ga worden. Ik denk dat ik met deze stap naar sc Heerenveen op de goede weg ben."