Regio selectie - sc Heerenveen
27 juni, 19:00 uur
Koop nu kaarten »
Ga mee en moedig ons aan!
×

Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Geen goals in Friese beloftenclash

Gepubliceerd op 19 februari 2018 20:47
Geen goals in Friese beloftenclash

De Friese derby tussen de beloftenteams van sc Heerenveen en sc Cambuur leverde maandagavond geen winnaar op. Ondanks een aantal goede kansen voor beide doelen werd er niet gescoord in het Cambuur Stadion: 0-0. Daarmee sloeg Jong sc Heerenveen de aanval van Cambuur op de koppositie af.

Trainer Chris de Wagt geeft direct toe dat Cambuur de grootste kansen had en de betere partij was. Hij is echter vooral trots hoe zijn ploeg stand gehouden heeft. ,,Ik ben echt tevreden met het punt en vooral hoe we dat over de streep getrokken hebben."

Want, zo geeft De Wagt aan: ,,Dit was de grootste uitdaging van het seizoen.  We speelden met een jonge ploeg, waarvan zeven spelers afgelopen zaterdag nog in actie kwamen met Onder-19. Die spelen dus twee duels in drie dagen... Het kon even niet anders omdat we krap in de spelers zaten. Geen wonder dat de jongens er na 70 minuten flink doorheen zaten. Ik vind het heel knap hoe we stand hebben gehouden."
 

Bovendien is Cambuur geen kleine tegenstander, vindt De Wagt. ,,Cambuur heeft een goede beloftenploeg. Dat zag je vanavond weer. Ze hebben ook een aantal spelers uit het eerste. Echt een leuke groep hoor, niet voor niets stonden ze tweede. Maar we hebben goed van ons afgebeten."

sc Heerenveen loerde dit duel op counters. Bijna had de ploeg daaruit succes via Jizz Hornkamp. De spits kwam na een half uur alleen op het doel af, maar miste. De beste kansen waren echter voor Cambuur. Zo ontsnapte sc Heerenveen toen Daniels namens Cambuur een zelfde soort kans als Hornkamp niet wist te benutten. Na rust haalde Adney zelfs nog een bal van de lijn.

Mede ook door sterk keeperswerk van Jan Bekkema bleef Jong sc Heerenveen overeind. ,,Jan is een hele goede keeper", spreekt De Wagt. ,,Hij heeft vandaag weer een paar belangrijke ballen gepakt. En dan ook juist nog in deze wedstrijd. Jan was de enige Fries op het veld, hij snapt als geen ander hoe speciaal wedstrijden tegen Cambuur zijn.”

De rest van de spelersgroep had iets meer voorlichting nodig. ,,Ik vroeg vooraf hoeveel spelers al een een derby gespeeld hadden. Niet veel. Ik probeerde zo wel de nadruk te leggen dat dit duel speciaal was. Er zat ook veel publiek op de tribune, daar moet je je als speler tegen wapenen. Dat hebben we uitstekend gedaan."

Door het gelijkspel blijft Jong sc Heerenveen koploper in de Beloftencompetitie Poule A. De Friezen hebben vijf punten meer dan Cambuur. Volgende week wacht een nieuwe serieuze uitdager: nummer twee NEC, dat op drie punten van Jong sc Heerenveen staat. Het duel begint volgende week maandag om 18.30 uur op Skoatterwâld.
 
 
 
Jong sc Cambuur – Jong sc Heerenveen  0-0

Opstelling sc Heerenveen:
Bekkema, Adney, Drkusic, Magnusson, Amofa (60. Boasman), Sanches, Frederiksen (81. Seedorf) , Borges, Hornkamp, Ras (54. Heimisson), Rako