Regio selectie - sc Heerenveen
27 juni, 19:00 uur
Koop nu kaarten »
Ga mee en moedig ons aan!
×

Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Gelijkspel voor O13; verlies voor O17 en O19

Gepubliceerd op 18 december 2017 11:35
Gelijkspel voor O13; verlies voor O17 en O19

sc Heerenveen 013 speelde zaterdag gelijk tegen AFC. sc Heerenveen 019 en 017 speelden uit en thuis tegen AZ, beide teams wisten de punten niet te pakken.

AZ O19 – sc Heerenveen O19 (3-1)
sc Heerenveen O19 heeft haar meerdere moeten erkennen in AZ. In de rust stond het 1-1, maar helaas eindigde de wedstrijd in 3-1. De eerste helft kenmerkte zich door veel balbezit van AZ en sc Heerenveen dat gedisciplineerd de ruimtes klein wist te houden.

Na zo'n 14 minuten kwam de bal in het strafschopgebied wat gelukkig voor de voeten van Emil Fredriksen, die beheerst afrondde. AZ probeerde met diepgaande middenvelders in de rug te komen van de Friese verdedigers, maar door een goede samenwerking tussen de linies lukte dit maar sporadisch. In de 37ste minuut was de gelijkmaker van AZ een feit (1-1) na een goede aanval over de linkerkant. Na de rust kreeg AZ gelijk een corner, welke slecht genomen werd, maar daardoor stond iedereen wel op het verkeerde been en werkte John Iredale de bal in eigen doel.

“Trevor Doornbusch hield ons vervolgens met twee sublieme reddingen in de wedstrijd”, aldus trainer Paul Raveneau. “Wij kregen de bal vaker op het middenveld vrij en konden daardoor Arjan van der Heide nog één keer goed in stelling brengen. Van der Heide schoot recht op de keeper.”

Tot de 77ste minuut zat AZ op rozen, maar toen kreeg sc Heerenveen een strafschop. Er was hands gemaakt in het strafschopgebied. Met Emil Fredriksen achter de bal, kreeg sc Heerenveen een geweldige kans om de 2-2 te maken, maar er was wederom een goede rol voor de keeper van AZ weggelegd. Hierdoor bleef het 2-1. In de eindfase van de wedstrijd probeerde O19 nog van alles, maar ze konden AZ geen pijn meer doen. AZ daarentegen profiteerde optimaal van de ruimte die ontstond en gooie de wedstrijd in het slot (3-1).

“Een gemiste kans om de top 8 klassering veilig te stellen. Ik heb een team gezien wat er alles aan gedaan heeft. Veel eigen initiatief, veel onderlinge communicatie en een duidelijke strategie. Eén van de betere wedstrijden tegen een uitgebalanceerde tegenstander'', besloot Raveneau.

Opstelling: Trevor Doornbusch, Joshua Adney, Viktor Banki, Vanja Drkusic, Quinzairo Boasman, Birkir Heimisson, Arjan van der Heide, Jan Ras, John Iredale, Emil Frederiksen, Jesse Oliekan.

sc Heerenveen O17- AZ O17 (2-4)
sc Heerenveen O17 verloor thuis met 2-4 van AZ O17. AZ was dominanter in balbezit en dat zorgde ervoor dat sc Heerenveen ver terug op eigen helft kwam te spelen. In de omschakeling was Heerenveen net iets te slordig om in de counter gevaarlijk te worden. AZ scoorde uiteindelijk na een goede aanval over hun rechterkant de 0-1. De 1-1 volgde snel door Rein Smit na een assist van DiLivio Felida.

In de 35ee minuut kreeg sc Heerenveen uit een hoekschop de 1-2 tegen, wat tevens de ruststand betekende. Na de rust hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. AZ scoorde helaas in de 48e minuut de 1-3. sc Heerenveen verwerkte een voorzet niet goed, waardoor er gescoord werd in de rebound. Vlot daarna volgde ook de 1-4. Deze keer uit een direct genomen vrije trap.

Hoewel dit een flinke tegenvaller was, bleef de ploeg hard werken voor een beter resultaat. Door dit harde werken volgde er nog een mooie tweede goal van Heerenveen. Deze keer was de assist van Rein Smit waarop Dilivio Felida kon scoren. Helaas bleef het bij de 2-4.

Opstelling: Thijs Ouwehand, Sijtse Nijboer, Jesse Vermaning, Guus Offerhaus, Démo Felida, Chris van der Zee, Delivio Felida, Stefan Westra, Rein Smit, Tahboun Nordin, Djenahro Nunumete.

AFC O13 - sc Heerenveen O13 (2-2)
sc Heerenveen O13 speelde 2-2 gelijk tegen AFC. In de eerste helft heeft het elftal het erg moeilijk met de fysiek sterke spits en de lange ballen van achteruit. Toch komt sc Heerenveen op 0-1. Bij de 1-1 ligt Justin geblesseerd in de 16 meter. sc Heerenveen stopt half, maar AFC speelde door en scoorde de gelijkmaker (1-1).

Na de rust speelde sc Heerenveen beter en kwam het snel op een 1-2 voorsprong, maar lieten vervolgens de mogelijkheden op een 3-1 voorsprong liggen. AFC kwam vlak voor tijd op 2-2. Bernt miste buiten de 16 meter de bal. Hij keepte echter een geweldige wedstrijd en hield de Friezen in de wedstrijd de eerste helft.

Opstelling: Bernt Klaverboer, Tije Heeres, Justin Valerius, Kaj Schlette, Finn van den Berg, Tygo Land, Yoram Boerhout, Boaz Zuman, Bold Purev, Dimitris Rallis, Harm-Jan Smits.

sc Heerenveen O11 (zaaltoernooi)
sc Heerenveen O11 speelde zaterdag een mini zaalvoetbaltoernooi in Nieuwehorne. De tegenstanders waren sv Lelystad, Zwart wit `63 en HZVV.

“Wat een fantastische ervaring om met deze tegenstanders in de zaal een toernooi te spelen. Voetballend waren wij verder dan de tegenstanders. Wij creëerden veel kansen met name door een overtal uit te spelen, maar het had nog beter gekund. We hebben veel mooie goals gemaakt door goed samen te spelen en elkaar de bal te gunnen”, vertelde Jeffrey Mast.

Het elftal kwam verdedigend weinig in de problemen. Zij wisten vanuit een blok iets terug te spelen en druk op de bal te krijgen. Hierin werd met name discipline gevraagd van de spelers.

Opstelling:
Team A: Tjalling van Keimpema, Noah Visbeen, Levi Mijnheer, Julian Nicolai, Ruben Veer en Pieter van Slooten.
Team B: Tjalling van Keimpema, Tijn van Vliet, Koen Hettema, Jesse Doetjes, Jesse Hellinga en Kai Jansen.