sc Heerenveen - NAC Breda
12 mei, 14:30 uur
Koop nu kaarten »
Er zijn nog kaarten beschikbaar!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Geweldig weekend voor jeugdteams sc Heerenveen

Gepubliceerd op 16 april 2018 08:46
Geweldig weekend voor jeugdteams sc Heerenveen

Afgelopen zaterdag was het een belangrijke dag voor de twee hoogste jeugdteams van de voetbalacademie van sc Heerenveen. Zowel O19 als O17 konden een overwinning goed gebruiken in hun strijd voor een plek in de Eredivisie van aankomend seizoen. Beide teams slaagden in deze opzet door overwinningen op directe concurrenten.

sc Heerenveen O19 - Roda JC 4-1 (1-0)

Na een mooie overwinning afgelopen weekend bij FC Volendam trad de ploeg van trainer Paul Raveneau zaterdag aan tegen Roda JC. Het verschil op de ranglijst was voor aanvang van de wedstrijd zes punten en om de Roda JC niet dichterbij te laten komen, moest er gewonnen worden. Na een 1-0 ruststand stond er na 90 minuten een verdiende 4-1 eindstand op het scorebord.
 
In de eerste helft hadden de Friezen veel moeite met het positiespel. sc Heerenveen was slordig aan de bal en er werden veel verkeerde keuzes gemaakt. Er was een kleine mogelijkheid na 20 minuten voor John Iredale, maar het schot van de Australiër was niet precies genoeg. Na 42 minuten kwam de ploeg echter wel op een 1-0 voorsprong, nadat John Iredale een mooie pass gaf op Jan Ras. Laatstgenoemde schoot beheerst de 1-0 binnen.

In de tweede helft was het spel veel beter. Al in de derde minuut na rust bracht de goed diep lopende Birkir Heimisson de bal bij Emil Frederiksen en hij schoot van dichtbij de 2-0 binnen. Daarna bleef sc Heerenveen de betere ploeg en in de 64e minuut scoorde Christos Almpanis na een prima assist van Quinzairo Boasman. Roda JC deed gelijk wat terug en maakte meteen de 3-1, maar het slokakkoord was weer voor de Friezen, toen John Iredale zijn tweede van de middag binnenschoot en de eindstand bepaalde op 4-1.
 
Trainer Paul Raveneau was na afloop dan ook tevreden: "Na een slechte eerste helft, hebben we in de tweede helft laten zien dat we goed kunnen voetballen met elkaar. Dit geeft vertrouwen voor de derby van aanstaande woensdag tegen FC Groningen op sportpark Corpus den Hoorn.

Opstelling
Doornbusch, Boasman (85. Bor), Soares, Drkusic, Beuker (85. Kocjancic), Banki, Ras, Heimisson (62. Seedorf), Iredale, Frederiksen (85. Wrzesniak) en Almpanis.

Scoreverloop
43. 1-0 Ras
48. 2-0 Frederiksen
64. 3-0 Almpanis
66. 3-1 Roda JC
80. 4-1 Iredale

14042018238420_FPH7092

FC Volendam - sc Heerenveen 0-2 (0-0)

Na een gelijkspel afgelopen week tegen Willem II stond er zaterdag weer een wedstrijd tegen een concurrent voor plaatsing in de Eredivisie op het programma. FC Volendam stond 2 verliespunten boven de Friezen en dit gat kon worden verkleind. sc Heerenveen slaagde in deze missie en speelde een van zijn betere wedstrijden na de winterstop De ploeg won uiteindelijk met 0-2.
 
In de eerste helft speelde sc Heerenveen erg dominant. FC Volendam kreeg geen grip op het spel van de bezoekers, die makkelijker voetbalden. Echter, de kansen die gecreëerd werden, gingen er niet in. Aan de andere kant kreeg FC Volendam niet de kans om op te bouwen en hadden ze moeite om de vrije man te vinden. Desondanks kregen de Noord-Hollanders vlak voor rust de grootste kans van de eerste helft maar keeper Thijs Ouwehand trad voortreffelijk op en voorkwam een achterstand.
 
Na de rust was O17 minder dominant. Het verschil was echter dat het scoren dit keer wel lukte. Rein Smit verschalkte na een goede lange bal van Guus Offerhaus in de 62e minuut de keeper van FC Volendam, waardoor het 0-1 werd. De voorsprong werd tien minuten later verdubbeld door Eddo Nyamsangya, toen hij een voorzet van Rein Smit binnenschoot.
 
Ronnie Pander na afloop: "In de rust heb ik het team gecomplimenteerd met het goede spel. Alleen de goals ontbraken nog. Na de wedstrijd konden we dan ook tevreden zijn en heb ik de complimenten uitgedeeld aan de ploeg." Aanstaande dinsdag speelt sc Heerenveen opnieuw. Dan is ADO Den Haag de tegenstander.

Opstelling
Ouwehand, Nijboer, Anyasi, Offerhaus, Dollenkamp (59. Duit), Westra, Nyamsangya, Van der Zee, Smit, Tahboun, Felida;

Scoreverloop
62. 0-1 Smit
72. 0-2 Nyamsangya

14042018238421_FPH7097

sc Heerenveen O15 – Zeeburgia 4-0 (2-0)

Vanwege een vrije zaterdag speelde trainer Wilco Hellinga met zijn ploeg tegen Zeeburgia. Een zeer verdienstelijke amateurclub uit Amsterdam die goed meedraait in de top van de eerste divisie. Omdat sc Heerenveen een moeizaam seizoen draait en onderaan staat in de Eredivisie, stonden er dan ook twee gelijkwaardige ploegen aan de aftrap.
 
Al zeer vlot in de eerste helft waren het de Friezen die de leiding namen. Juninhio Garconius zette goed door en kwam vrij voor de keeper. Waar het in de competitie niet altijd slaagde om de kansen af te maken, lukte dit nu wel en via de paal schoot hij de 1-0 binnen. In de tiende minuut werd het zelfs 2-0 door Trustin van ’t Loo, die vrij voor de Amsterdamse doelman verscheen en simpel binnentikte. In het vervolg van de eerste helft waren de Friezen ook de betere ploeg, maar kon de score niet verder worden uitgebouwd.

Dit slaagde in de tweede helft wel. Het was opnieuw Juninhio die de verdediging van Zeeburgia goed dwarszat en na een prima actie de keeper omspeelde en voor een leeg doel zijn tweede van de dag binnen kon schieten. Vlak daarna was het Trustin van ’t Loo die een penalty verdiende, waarna Jens Schraven vanaf elf meter de 4-0 aantekende. Dit was tevens de eindstand.
 
Wilco Hellinga was dan ook tevreden na afloop: "Wat in de competitie niet altijd slaagt, ging zaterdag prima. We benutten de kansen die we kregen en gaven achterin weinig tot niets weg. Aanstaande zaterdag spelen we thuis tegen Almere City en gaan we proberen de laatste plaats in de competitie te verlaten!"

Opstelling
Pierie, Timmerman, Asante (35. Sabuni), Klompstra, Van der Plaat, Schraven, Garconius, Bonsu (35. Zaal), Klaverboer, Hoffman (35. Passacquale) en Van ’t Loo (35. Ten Voorde);

Scoreverloop
5. 1-0 Garconius
10. 2-0 Van 't Loo
40. 3-0 Garconius
44. 4-0 Schraven (str.)

14042018238419_FPH7111

Overige uitslagen

sc Heerenveen O11 - VV Drachten 20-0
sc Heerenveen O12 - FC Groningen 1-3