sc Heerenveen - PSV
16 februari, 19:45 uur
Koop nu kaarten »
Er zijn nog kaarten beschikbaar!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Goals Iredale en Van Amersfoort goed voor oefenzege op Drachtster Boys

Gepubliceerd op 30 juni 2018 19:45
Goals Iredale en Van Amersfoort goed voor oefenzege op Drachtster Boys

sc Heerenveen won zaterdagmiddag ook zijn tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding. In een moeizame wedstrijd werd Drachtster Boys met 2-0 geklopt door doelpunten van John Iredale en Pelle van Amersfoort.

Op het prachtige en zonovergoten sportpark in het Drachtster Bos kregen verschillende jeugdige talenten een kans zich te tonen aan de nieuwe trainer Jan Olde Riekerink. Onder hen Birkir Heimisson, Emil Frederiksen en John Iredale, vorig seizoen allen actief voor sc Heerenveen O19. Rechtsbuiten Iredale zette sc Heerenveen na ruim tien minuten op voorsprong tegen de eersteklasser na een fraai hakje van Yûki Kobayashi.

FPH_4128

De talrijke toeschouwers die zich daarna verheugden op meer doelpunten kwamen voor de rust bedrogen uit. Michel Vlap (driemaal), Henk Veerman, Iredale en Arber Zeneli verschenen na de openingstreffer allemaal in vrije positie voor de doelman van Drachtster Boys, maar gescoord werd er niet.

In de tweede helft stuurde Olde Riekerink een geheel nieuw elftal binnen de lijnen. Veel uitgespeelde kansen leverde dat helaas niet op. Sam Lammers kreeg al snel na de rust een vrije doortocht maar stuitte op de doelman. Diep in de tweede helft lukte het hem ook net niet om een prachtige actie van Frederiksen te bekronen. Daardoor bleef het bij de 2-0 van Van Amersfoort. Hij rondde een mooie dieptepass beheerst af.

FPH_4097

Opstelling eerste helft
Bekkema; Magnusson, Naess, Pierie, Woudenberg; Kobayashi, Vlap, Heimisson; Iredale, Veerman, Zeneli;

Opstelling tweede helft
Doornbusch; Schmidt, Hoegh, Bulthuis, Floranus; Frederiksen, Van Amersfoort, Bruijn; Rojas, Lammers, Ras;

Scoreverloop
11. 0-1 Iredale
67. 0-2 Van Amersfoort

FPH_4266