Regio selectie - sc Heerenveen
27 juni, 19:00 uur
Koop nu kaarten »
Ga mee en moedig ons aan!
×

Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Prima zaterdag voor jeugdteams; bekerstunt O15 in Eindhoven

Gepubliceerd op 26 februari 2018 08:58
Prima zaterdag voor jeugdteams; bekerstunt O15 in Eindhoven

Afgelopen zaterdag kwamen bijna alle jeugdteams van sc Heerenveen in actie. Alleen O19 was vrij; de wedstrijd tegen FC Groningen werd afgelast. Het werd een prima zaterdag, met als hoogtepunt de bekeroverwinning van O15 tegen PSV.

FC Utrecht O17 - sc Heerenveen O17 2-1

Op een winderig complex in Utrecht bleek FCUtrecht na tachtig minuten spelen helaas iets te sterk voor de jongens van sc Heerenveen Onder 17. De ploeg van trainer Ronnie Pander verloor met 2-1 en dat was achteraf gezien onnodig.
 
Ronnie Pander: “In de eerste helft hadden we het eigenlijk alleen lastig met standaardsituaties. Zelf kregen we de eerste kans van de wedstrijd, maar helaas benutte Dilivio Felida deze niet." sc Heerenveen O17 was zelf ook wisselend aan de bal en kreeg onvoldoende mogelijkheden om tot scoren te komen.

In de tweede helft is het meer een gelijkopgaande wedstrijd en komt sc Heerenveen O17 nauwelijks in de problemen. Opnieuw komt Dilivio Felida alleen voor de keeper, maar helaas scoort hij wederom niet. Een minuut later wordt er door een fout in de opbouw de bal zomaar weggegeven en staat FC Utrecht O17 ineens met 1-0 voor. Niet heel veel later volgt ook nog de 2-0 uit een omschakelmoment.

sc Heerenveen O17 komt nog terug tot 2-1 uit een strafschop van Nordin Tahboun, maar gescoord wordt er niet meer. Ronnie Pander over de laatste minuten: "We brengen de ballen nog wel voor de goal, maar hij wil niet meer vallen. Dit was ook de danken aan hun keeper, want die was uitstekend bezig." Helaas zakt sc Heerenveen O17 hierdoor naar de vierde plaats in de stand. Volgende week wacht opnieuw een uitwedstrijd. Dan is ADO Den Haag O17 de tegenstander.

24022018237183_FPH3827

PSV O15 - sc Heerenveen O15 0-1 (0-1)

sc Heerenveen O15 kwam zaterdag in actie in Eindhoven tegen PSV voor de achtste finales van de bekerronde. In de eerste seizoenshelft werd er nog een ruime nederlaag geleden, maar zaterdag kon de ploeg van Wilco Hellinga veel meer weerstand bieden aan PSV O15.
 
In de eerste helft stond de ploeg prima te spelen. De spelers zaten er kort op en probeerden het spel van PSV te ontregelen door weinig ruimte weg te geven. Desondanks blijft PSV O15 een ploeg met veel kwaliteit en de Friezen konden dan ook niet voorkomen dat er enkele kansen werden weggegeven. Gelukkig kan de ploeg altijd vertrouwen op een uitstekende keeper. Take Pierie hield uitstekend zijn doel schoon met een aantal prima reddingen. Daarnaast was hij ook bij corners en vrije trappen een rustpunt voor de verdediging.

Maar niet alleen PSV O15 had een aandeel in de wedstrijd, ook sc Heerenveen O15 creëerde een aantal kleine mogelijkheden. Na 25 minuten kwam de ploeg zelfs op een 0-1 voorsprong nadat Yairo Hoffman Imanuel Bonsu vrij voor de keeper zette. Bonsu bleef koel oog in oog met de keeper.

Wilco Hellinga: "In de rust hebben we benadrukt dat er daadwerkelijk een resultaat viel te halen. Belangrijk was echter dat we hard bleven werken en erin bleven geloven. Dit hebben de jongens geweldig opgepakt." Dit bleek ook wel, want na rust was het spelbeeld hetzelfde. PSV O15 kwam slechts een keer echt gevaarlijk voor de goal van Take Pierie, maar de indirecte vrije trap in de 16 meter werd door PSV O15 in de muur geschoten.

De voorsprong had zelfs nog groter kunnen worden, maar Jens Klaverboer had niet in de gaten dat hij heel veel tijd en ruimte had en schoot daardoor te snel de bal op de goal van PSV. In de slotfase bleef de ploeg van Wilco Hellinga goed overeind toen er alles of niets werd gespeeld. Door deze overwinning gaat sc Heerenveen O15 door naar de kwartfinales in het bekertoernooi!

Opstelling
Take Pierie, Willard Timmerman, Caleb Asante, Quinten Klompstra, Roan van der Plaat, Imanuel Bonsu, Juninho Garconius (56. Trustin van ’t Loo), Yairo Hoffman, Jens Klaverboer, Melle Joop Witteveen en Darren Wevers (67. Jens Schraven).
 
Scoreverloop:
25. 0-1 Imanuel Bonsu

24022018237181_FPH3815

sc Heerenveen O13 - FC Emmen O13 6-0 (2-0)

sc Heerenveen O13 kwam op sportpark Skoatterwâld in actie tegen FC Emmen O13. Met 20 punten staat de ploeg van Niek Westra mooi in de middenmoot. Aangezien alle ploegen dicht bij elkaar staan, kon de ploeg een ruime overwinning prima gebruiken om een aantal plekken te stijgen in de stand.

De wedstrijd begon prima voor sc Heerenveen O13. Al vroeg in de wedstrijd kon Oyunbold de eerste kans direct benutten uit een corner van Ingmar Mulder. Nadat FC Emmen O13 in het eerste deel van de wedstrijd nog prima meedeed, nam sc Heerenveen O13 na deze voorsprong de wedstrijd in handen. Keeper Bernt Klaverboer hoefde nauwelijks in actie te komen. Na 12 minuten wordt de voorsprong verdubbeld als Yoram Boerhout een strafschop binnen schiet. Tot aan de rust wordt er vervolgens niet meer gescoord.

Vlak na rust krijgt FC Emmen O13 de kans op de aansluitingstreffer, maar deze kans wordt gemist. Vlak daarna komt Oyunbold vrij voor de keeper, schiet hij de 3-0 binnen en is de wedstrijd gespeeld. Trainer Niek Westra was ook over het vervolg zeer tevreden: "We bleven goed doordrukken en waren nauwkeurig in balbezit. FC Emmen O13 kon het niet goed meer belopen en hierdoor kregen wij steeds meer kansen."

Dit bleek ook uit de score want binnen drie minuten werd de score verdubbeld van 3-0 naar 6-0. Yoram, Oyunbold en Jimte waren de doelpuntenmakers. Een prachtige overwinning die goed is voor het doelsaldo.

Opstelling
Bernt Klaverboer, Tije Heeres, Justin Valerius, Kaj Schlette, Finn van den Berg, Tygo Land, Thom Faber, Ingmar Mulder, Yoram Boerhout, Dimitiris Rallis, Oyunbold Purev. 

Scoreverloop
3. 1-0 Purev
12. 2-0 Boerhout
35. 3-0 Purev
44. 4-0 Boerhout
46. 5-0 Purev
47. 6-0 Scholten

24022018237178_FPH3870

Twee overwinningen voor sc Heerenveen O11

sc Heerenveen O11 speelde twee oefenwedstrijden tegen FC Twente O11. Beide wedstrijden werden ruimschoots gewonnen. Er was een 5-1 overwinning tegen FC Twente A en er werd met 8-2 gewonnen van FC Twente B. Prima resultaten voor de jongens van Jeffrey Mast.
 
Jeffrey Mast: "We speelden een prima wedstrijd. De bal werd goed en snel naar de spits gespeeld, waardoor FC Twente weinig tot geen druk op ons kreeg. Aan de bal lag het tempo hoog en hadden we goed oog voor onze medespelers. Wanneer wij de bal verloren, konden we ook goed druk zetten op de bal om deze snel te heroveren."
 
Wedstrijdselectie
Jesse Doetjes, Jesse Hellinga, Koen Hettema, Kai Jansen, Tjalling van Keimpema, Levi Mijnheer, Julian Nicolai, Ruben Veer, Noah Visbeen, Tijn van Vliet en Benjamin Casparij;

24022018237179_FPH3843