AZ - sc Heerenveen
19 oktober, 18:30 uur
Koop nu kaarten »
Ga mee en moedig ons aan!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Goede competitiestart jeugd met drie zeges

Gepubliceerd op 3 september 2018 11:03
Goede competitiestart jeugd met drie zeges

De jeugdteams van sc Heerenveen trapten zaterdag af voor de nieuwe voetbalcompetitie. 019 en 017 starten in de Eredivisie en strijden voor de winter om een plek bij de eerste acht om ook na de winterstop op het hoogste niveau uit te mogen komen. 015 en 013 beginnen in de Eredivisie laag. Als zij in december bij de eerste twee eindigen, mogen ook zij na de winterstop gaan strijden in de hoogste divisie, de Eredivisie. Van de vier elftallen van sc Heerenveen wisten er drie te winnen, helaas verloor O19 van PSV.

Onder 19 niet opgewassen tegen PSV: 0-3

Op Skoatterwâld was afgelopen zaterdag één van de meest bekende voetballers uit de historie van sc Heerenveen te gast. Ruud van Nistelrooij kwam met zijn PSV 019 in actie tegen sc Heerenveen 019. Een schitterend affiche om de competitie mee te starten voor de ploeg van Ronnie Pander en Chris de Wagt, maar ook meteen een lastige! Dit bleek ook wel, want ondanks dat de Friezen veel inzet toonden waren de Eindhovenaren met 0-3 te sterk.

In de eerste helft bleef sc Heerenveen 019 aardig overeind. PSV 019 had meer kwaliteit, maar de arbeid die de Friezen er tegenover zetten was prima. In de 16e minuut was het echter PSV 019 dat op voorsprong kwam dankzij een prima aanval over de linkerkant. Uit de omschakeling kreeg sc Heerenveen 019 ook momenten voor goede counters, maar deze leverden geen goals op.

Na de pauze ging de wedstrijd gelijk op was er sprake van evenwicht. Door een onnodig weggegeven penalty kwamen de gasten echter op 0-2 en was de wedstrijd zo goed als gespeeld. In de slotfase probeerden de Friezen nog de aansluitingstreffer te maken, maar slaagden daar niet in. PSV 019 maakte ook nog de 0-3 wat tevens de eindstand was.

Trainer Ronnie Pander na afloop: ‘Na de 0-2 hadden we niet meer het vermogen om het om te draaien en kwamen we een periode flink onder druk te staan. Na de rode kaart voor PSV leefden we kort nog even op, maar helaas was het niet voldoende om een resultaat uit het vuur te slepen’.

Scoreverloop:

19e minuut 0-1
62e minuut 0-2
88e minuut 0-3

Opstelling sc Heerenveen 019:
Jan de Boer, Guus Offerhaus, Viktor Banki, Luka Kocjancic (66. Bo de Bruijn), Marcello Beuker (90. Marvellous Adedeji), Stefan Westra, Eddo Nyamsangya (71. Hamdi Akujobi), Birkir Heimisson, Rein Smit, Arjen van der Heide en Cain Seedorf (78. Dilivio Felida).

  • A1-heerenveen-PSV09092018sch(1).jpg
  • A1-heerenveen-PSV09092018sch(2).jpg
  • A1-heerenveen-PSV09092018sch(3).jpg
  • A1-heerenveen-PSV09092018sch(4).jpg
  • A1-heerenveen-PSV09092018sch(5).jpg
  • A1-heerenveen-PSV09092018sch(6).jpg
  • A1-heerenveen-PSV09092018sch(7).jpg
  • 31082018242021FPH2742.jpg

sc Heerenveen 017 wint in Nijmegen

De ploeg van trainer Wilco Hellinga begon vorige week goed door in de beker af te rekenen met FC Volendam 017. Na een week met prima trainingen stond afgelopen zaterdag de eerste competitiewedstrijd op het programma. Op bezoek bij NEC 017 werd met 1-2 gewonnen en sc Heerenveen 017 ging dan ook met een goed gevoel het weekend in!

In de eerste helft begon sc Heerenveen 017 prima. De ploeg liet de bal aan NEC 017 maar was in de omschakeling levensgevaarlijk via Rinor Zejnullahu en Couhaib Driouech. Na een kleine tien minuten kwamen de Friezen dan ook op voorsprong. Uit een corner kwam de bal terecht bij Sijtse Nijboer die de bal op een fabuleuze wijze via een omhaal in de kruising liet verdwijnen.

NEC 017 moest hierdoor komen en dit zorgde ervoor dat er meer ruimte achter de Nijmeegse verdediging ontstond. Hier werd optimaal gebruik van gemaakt in de 30e minuut. Demo Koida stuurde Rinor Zejnullahu weg, die was op snelheid zijn directe tegenstander de baas en bereikte Couhaib Driouech. Die kon bij de tweede paal simpel binnentikken en de 0-2 op het scorebord zetten. Vlak voor rust kwamen de Nijmegenaren echter op 1-2 omdat de Friese defensie net alert ingreep

In de tweede helft kwam sc Heerenveen 017 eigenlijk niet meer van eigen helft af en was NEC 017 de betere ploeg. De verdediging van sc Heerenveen 017 stond echter als een huis en gaf weinig tot niets weg. In de counter was Couhaib Driouech nog dicht bij de 1-3, maar dat was niet helemaal terecht geweest. NEC 017 kwam echter niet door de verdediging heen en zo wonnen de Friezen hun eerste competitiewedstrijd.

Trainer Wilco Hellinga was na afloop dan ook tevreden: ‘NEC 017 is een directe concurrent om een plek bij de eerste acht. Als je dan in je eerste competitiewedstrijd in Nijmegen kunt winnen, moet je tevreden zijn ondanks dat je in de tweede helft nog amper van je eigen helft af kwam.’

Scoreverloop:
0-1 10e minuut: Sijtse Nijboer
0-2 30e minuut: Couhaib Driouech
1-2 38e minuut: NEC 017

Opstelling sc Heerenveen 017:
Jaimy Kroesen, Sijtse Nijboer, Caleb Asante, Chima Anyasi, Demo Koida, Kay Dollenkamp, Cris van der Zee, Djenahro Nunumete (50. Willard Timmerman), Rinor Zejnullahu (40. Melle Joop Witteveen), Maksy Dziegiel (55. Ties de Boer) en Couhaib Driouech.

Nipte maar verdiende zege O15 op Almere City

Onder 15, de ploeg van trainer Menno van Dam, moest op Skoatterwâld aantreden tegen Almere City 015 en kan terugkijken op een goede wedstrijd die winnend werd afgesloten met 1-0. De uitslag had hoger uit kunnen vallen, maar helaas werden niet alle kansen benut.

In de eerste helft creëerde sc Heerenveen 015 een aantal grote mogelijkheden. Waar het vorige week tegen NAC Breda 015 wel lukte om snel op voorsprong te komen, lukte dit nu niet. Er zat veel dynamiek in het elftal en aan de bal werd de wedstrijd gedomineerd. In de eindfase lukte het echter niet om toe te slaan. Almere City speelde vooral op de counter met hun snelle spitsen maar door goed verdedigen werden vele aanvallen onschadelijk gemaakt.

In de tweede helft kwam sc Heerenveen 015 stroef op gang, maar dit werd in de loop van de tweede helft goed opgepakt. Er werd lef getoond waardoor er veelal op de helft van Almere City werd gevoetbald. Na een aantal sterke acties van Yoram Boerhout, die net niet tot scoren kwam, was het uiteindelijk Max Faber die de bevrijdende 1-0 tegen de touwen kopte uit een prima voorzet. De wedstrijd werd vervolgens met veel discipline over de streep getrokken.

Menno van Dam was dan ook een tevreden trainer: ‘De inzet was goed en daarnaast creëerden we veel kansen. Het afmaken hiervan moet beter, maar je eerste competitiewedstrijd winnen is altijd lekker!’

Scoreverloop:

60e minuut: 1-0 Max Faber

Opstelling:
Gedeon de Groot, Justin Valerius, Max Faber, Christiaan Sabuni, Finn van den Berg (60. Ingmar Mulder), Timo Zaal, Ties Oostra, Matt Passacquale (46. Klaas Jesse Valkema), Darren Wevers, Yoram Boerhout en Trustin van ’t Loo (70. Thom Faber).

Mooie uitzege O13 op VVV Venlo

Nadat vorige week ongelukkig verloren werd van VVV Venlo 013 in de beker na strafschoppen, moest de ploeg van trainer Niek Westra nu opnieuw afreizen naar Limburg. Er werd voor gekozen om al op vrijdagmiddag te vertrekken, zodat het team niet meer op zaterdagochtend hoefde te reizen naar Limburg. Deze voorbereiding had een positief effect, want met een 0-3 overwinning kon sc Heerenveen 013 tevreden terugkijken op de verre uitbeurt.

sc Heerenveen 013 startte energiek en dominant aan de wedstrijd. Al na zes minuten was het Kai Jansen die de bal achter de keeper van Roda JC schoot. Na deze snelle voorsprong bleef sc Heerenveen 013 gevaarlijker dan Roda JC, maar veel grote kansen konden niet worden genoteerd. De teams gingen dan ook met een 0-1 ruststand de kleedkamers in.

Na rust begon sc Heerenveen 013 opnieuw goed en kwam het via Saifdinne Cherrat al snel op 0-2. De Friezen waren de baas in Limburg en hielden Roda JC goed op eigen helft. Het goede spel resulteerde in meer kansen. Uiteindelijk werd het dan ook 0-3 uit een strafschop. Harm Jan Smits werd in de 40e minuut onderuitgehaald en Frans Kallenkoot benutte de strafschop waardoor het 0-3 werd. In het vervolg werd nog wel de paal geraakt door Jesse Hellinga, maar de 0-4 bleef uit.

Trainer Niek Westra blikte terug: ‘Voor een eerste wedstrijd in de competitie hebben we best een aardig niveau gehaald. Vooral in de tweede helft domineerden we. In balbezit hanteerden we een goed tempo en in de omschakeling konden we de bal snel weer veroveren. Dat is het spel wat wij als trainers graag willen zien!’

Scoreverloop:

0-1 6e minuut Kai Jansen
0-2 32e minuut Saifdinne Cherrat
0-3 40e minuut Frans Kallenkoot

Opstelling:
Xavier van Dijk, Kick Eerhart, Max van Kooten (43. Jesse Doetjes), Robin Bouw, Tijn van Vliet, Ikai Muhamad, Frans Kallenkoot, Tygo Land, Harm Jan Smits, Saifdinne Cherrat, Kai Jansen (40. Jesse Hellinga)

0nder 11 pakt derde plek op toernooi in Emmen

sc Heerenveen 011 speelde afgelopen weekend een toernooi in Emmen waar de ploeg het moest opnemen tegen Ajax, FC Groningen en FC Emmen. Na een aantal goede wedstrijden werd het toernooi afgesloten met een 3e plaats.

In de eerste wedstrijd tegen Ajax 011 begon de ploeg van trainer Jeffrey Mast matig. Al snel wordt het 0-1. Vervolgens wordt er beter weerstand geboden maar uiteindelijk was Ajax met 0-3 te sterk. In de tweede wedstrijd, opnieuw tegen Ajax, wordt er helaas weer verloren. Ditmaal met 2-0.

De wedstrijden tegen FC Groningen en FC Emmen wisten de Friezen wel te winnen. FC Groningen 011 werd met 5-1 aan de kant gezet en FC Emmen met 3-1. In beide wedstrijden was sc Heerenveen 011 duidelijk de bovenliggende partij en werd er steeds meer gebruik gemaakt van de ruimtes op het veld. 

De wedstrijd om de derde plek werd gewonnen met 3-0 en dus was trainer Jeffrey Mast dan ook tevreden: ‘Afgelopen week hebben we een mooie stap gezet in het veroveren van de bal. De spelers krijgen ook steeds beter een mindset die wij bij deze club willen zien in zowel het verdedigen als het aanvallen!’