Ajax - sc Heerenveen
24 januari, 20:45 uur
Koop nu kaarten »
Ga mee en moedig ons aan!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Gouweleeuw vertrekt naar AZ

Gepubliceerd op 24 mei 2013 13:50
Gouweleeuw vertrekt naar AZ

Jeffrey Gouweleeuw (21) vertrekt bij sc Heerenveen en gaat vanaf komend seizoen voor AZ spelen. sc Heerenveen bereikte een akkoord met de club uit Alkmaar over een transfer van de verdediger. Het contract van Gouweleeuw liep op 30 juni 2014 af. Ondanks diverse pogingen van sc Heerenveen om het contract te verlengen, wilde de verdediger niet bijtekenen. Met deze transfer voorkomt sc Heerenveen dat Gouweleeuw volgend seizoen gratis de club verlaat.

sc Heerenveen nam Jeffrey Gouweleeuw zeven seizoenen geleden op in de jeugdopleiding. De verdediger was afkomstig van ADO’20, uit zijn geboorteplaats Heemskerk. Hij doorliep met succes de B- en A-jeugd bij sc Heerenveen en debuteerde op 2 april 2011 in het eerste elftal, onder trainer Ron Jans (2-3 verlies tegen Excelsior). Ook ontwikkelde Gouweleeuw zich bij sc Heerenveen tot jeugdinternational van Oranje. In totaal heeft Gouweleeuw 80 officiële wedstrijden in het eerste van sc Heerenveen gespeeld. Hij scoorde hierin zes keer.

Wij zijn er trots op dat Jeffrey als speler vanuit de jeugdacademie deze volgende stap in zijn carrière kan maken. Wij danken hem voor zijn inzet voor sc Heerenveen en wensen hem en zijn gezin veel succes in het vervolg van zijn carrière.