Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Hahn pakt winst bij rentree en houdt de nul

Gepubliceerd op 30 oktober 2017 21:56
Hahn pakt winst bij rentree en houdt de nul

Warner Hahn heeft vanavond voor het eerst sinds 2,5 maand een wedstrijd gekeept. De doelman maakte zijn rentree bij Jong sc Heerenveen, dat met 0-3 van Jong NAC Breda won. Hahn hield dus meteen zijn doel schoon en stapte door goals van Van Amersfoort, Mihajlovic en Veerman ook nog met winst van het veld.

,,Warner heeft het goed gedaan", sprak trainer Chris de Wagt tevreden over de doelman. Op 13 augustus liep Hahn een schouderblessure op in de openingswedstrijd van de competitie tegen FC Groningen. ,,Het is mooi voor hem dat hij weer gekeept heeft. Hij was zelf ook erg gretig om vandaag met ons mee te doen. Dat tekent zijn professionele houding. Je ziet dat Warner een goede keeper is. Hij nam gelijk de leiding in het veld en coachte zijn medespelers. Hij was erg druk met het goed neerzetten van de verdediging, want we speelden dit duel veel op eigen helft", grijnst De Wagt.

Jong sc Heerenveen mocht dan ruim hebben gewonnen; de Friezen hadden het zwaar in Breda. ,,Het ging moeizaam", gaf De Wagt toe. ,,NAC maakte het ons lastig en drong ons terug naar achteren. Wijzelf kregen niet genoeg druk op NAC. We waren niet agressief genoeg en gaven NAC teveel tijd aan de bal. We creëerden zelf nauwelijks uitgespeelde kansen. Wat dat betreft waren onze goals voor rust typisch: een corner en een counter."

Binnen twintig minuten stond het 0-2. In de zevende minuut kopte Pelle van Amersfoort de bal binnen uit een corner van Tristan Borges . Ruim tien minuten later soleerde Nemanja Mihajlovic zich fraai door de Brabantse defensie. Hij passeerde tot slot ook nog de doelman: 0-2.

Na rust kwam Jong sc Heerenveen beter in het spel. De ploeg had meer dreiging naar voren. Alleen Henk Veerman wist nog te scoren. Tien minuten voor tijd vond Veerman het net voor de 0-3.

,,Toch vond ik ons ook in de tweede helft niet top", blikt De Wagt terug. ,,We creëerden te weinig kansen." Dan ineens: ,,Weet je wat ik opmerkelijk vond? Bij NAC vonden ze dat wij hen op alle fronten hebben afgetroefd. Zo heb ik dat zelf helemaal niet beleefd." Lachend: Misschien ben ik wel te kritisch op het team. Het was in elk geval een leuke pot."


Jong NAC - Jong sc Heerenveen 0-3

7. Van Amersfoort 0-1
19. Mihajlovic 0-2
78. Veerman 0-3
 
Opstelling Jong sc Heerenveen:
Hahn, Schmidt, Sanchez, Magnusson, Borges (70. Rako), Bruijn (85. Heimisson), Amofa, Van Amersfoort, Mihajlovoic, Hornkamp (80. Frederiksen) , Veerman