Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Heerenveen/Emmen C1 weer niet langs AZ; Ajax C1 kampioen

Gepubliceerd op 15 april 2012 15:01
Heerenveen/Emmen C1 weer niet langs AZ; Ajax C1 kampioen

Heerenveen/Emmen C1 is er voor de derde keer dit seizoen niet in geslaagd om te winnen van AZ Alkmaar. Eerder dit seizoen bleven de Friezen in Heerenveen al steken op 2-2, en ook in de halve finale van de beker bleef het 2-2. In de derde confrontatie van het seizoen werd het weer 2-2.

In een superieure eerste helft zorgden Joran Swart en Abdessamad Boundati voor 0-2 ruststand. In de tweede helft kwam AZ goed terug en zette weer een gelijke stand op het scorebord.

De score had voor de ploeg van Wilco Hellinga makkelijk hoger kunnen uitvallen. Heerenveen/Emmen was vooral in de eerste helft goed, creëerde kansen, maar scoorde maar twee keer. Eerst maakte Joran Swart in de 25ste minuut de openingstreffer. Even later verdubbelde Abdessamad Boundati de voorsprong.

In de tweede helft waren de rollen enigszins omgedraaid. AZ had het betere van het spel, kreeg de betere kansen en benutte twee keer een mogelijkheid, waarvan het laatste doelpunt de mooiste was. In de 52ste minuut schoot AZ van ruim twintig meter een vrije trap in de kruising.

Met het gelijke spel schiet Heerenveen/Emmen weinig op. Met nog twee wedstrijden te spelen zijn de vijfde en de vierde plaats voor de nummer zes nog haalbaar. Nu er ook in het bekertoernooi weinig meer op het spel staat, gaat de blik bij Wilco Hellinga al naar het volgende seizoen. Zo wisselde hij in de tweede helft vijf basisspelers voor voornamelijk eerstejaars C-junioren.

Ajax C1 kampioen

Ajax C1 is zaterdag met overmacht kampioen geworden van de Eerste Divisie A. Twee speelrondes voor einde besliste de Amsterdamse club de strijd door FC Utecht met 5-1 te verslaan.

Ook Heerenveen/Emmen C1 kende twee keer een lastige middag tegen Ajax. Het thuisduel ging in februari met 1-3 verloren, en ook in het uitduel moesten de Friezen de winst aan de kampioen laten, 2-4.

Wedstrijdstatistieken

AZ C1 – Heerenveen/Emmen C1 2-2 (0-2)

0-1 Joran Swart
0-2 Abdessamad Boundati
1-2 AZ
2-2 AZ

Opstelling Heerenveen/Emmen C1: Ruben Stuiver; Yerold Klein, Rick de Jonge (30’ Emir Ahmed), Joran Swart (65’ Berwout Beimers), Abdessamad Boundati (45’ Joshua French), Armano Leilis, Gor Agbaljan, Michel Vlap (50’ Sammy Feenstra), Jair Oosterlen, Mesud Yildirim, Tristan Bijlsma (40’ Lars Jesse Dommerholt)