Ajax - sc Heerenveen
24 januari, 20:45 uur
Koop nu kaarten »
Ga mee en moedig ons aan!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Henk Veerman was vroeger idolaat van Dennis Bergkamp

Gepubliceerd op 10 februari 2018 09:00
Henk Veerman was vroeger idolaat van Dennis Bergkamp

Een Meet & Greet met Henk Veerman, een van de twee centrumspitsen van sc Heerenveen, dat zagen Wiebe (10) en zijn zus Hienke Boersma (8) uit Langezwaag wel zitten. Waarbij de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ze eerst een andere speler op het oog hadden. Dat die speler dit seizoen al niet meer tot de selectie behoort, geeft wel aan dat het best lang duurde voordat broer en zus Boersma daadwerkelijk hun Meet & Greet konden honoreren. Waarbij tevens moet worden opgemerkt dat de keuze voor Henk Veerman duidelijk die van Hienke was. Gelukkig vond broer Wiebe dat prima.

Wachtend op de komst van de boomlange Volendammer vertelt de eveneens tot het gezelschap behorende Karen Boersma, de moeder van het tweetal, waarom het zo lang duurde voordat de ontmoeting tot stand kwam. Voornaamste oorzaak blijkt de enorme hoeveel tijd en energie die het eigen bedrijf van haar echtgenoot vergt en waarin zijzelf eveneens werkzaam is. ‘Daardoor was het moeilijk, of zeg maar gerust onmogelijk, om een afspraak te maken die dan ook nog moest matchen met de tijden waarop de spelers beschikbaar zijn’, legt ze uit. ‘Door alle besognes met het eigen bedrijf zijn de vakanties bij ons heilig. In die perioden nemen we dan ook bewust de wijk naar het buitenland. Wat dus ook geen ruimte bood om eventueel daarin nog iets te plannen. Maar gelukkig is die er nu wel en zitten we eindelijk hier.’
 
We hebben vernomen dat Veerman in aantocht is, maar zolang hij er niet is, keuvelen we gezellig nog even door. Zo komen we aan de weet dat Wiebe en Hienke beiden bij v.v. Langezwaag voetballen. Hoewel, Hienke al een tijdje niet. ‘Ik ben net voor de kerstvakantie geblesseerd geraakt’, vertelt ze met spijt in haar stem. ‘Ik heb nog steeds last, maar het gaat gelukkig de goede kant uit.’ ‘Als straks de competitie weer begint, ben ik hopelijk weer fit.’ Ook moeder Karin blijkt een belangrijke connectie met de plaatselijke v.v. te hebben. Zij beheert namelijk het wedstrijdsecretariaat bij de jeugd. ‘Daarnaast fungeer ik regelmatig als teamleider.’ Het is duidelijk, voetbal neemt in het gezin Boersma een voorname plaats in. Ook als trouwe supporters van Heerenveen. In het Abe Lenstra stadion hebben ze een vaste tribuneplaats.
 
Dan blijkt er nóg een connectie met voetbal te zijn, in die zin dat zowel Karens vader als Karens broer een voetbalverleden heeft bij Roda JC, de club uit Kerkrade. ‘Daar komen wij oorspronkelijk ook vandaan’, voegt ze eraan toe. De vraag of ze bij het thuistreffen met de Limburgers dan wellicht een dubbel gevoel hebben, blijft helaas onbeantwoord. Omdat ondertussen Henk Veerman is gearriveerd. Nadat hij zijn rondje handen schudden heeft voltooid, begeeft het gezelschap zich vervolgens weer neerwaarts. Want beneden wacht de fotoshoot, die zich in een plezierige en relaxte sfeer voltrekt. Eenmaal weer boven, in de persruimte, kunnen Wiebe en Hienke eindelijk hun vragenbriefje boven tafel halen. Met een bedenkelijke blik op het papier merkt hun ‘slachtoffer’ op: ‘Jullie maken het me toch niet al te moeilijk hè’. De grijns op beider gezicht spreekt vervolgens boekdelen.
 
Gelukkig voor Henk valt het ‘verhoor’ alleszins mee. Op de meeste vragen heeft hij wel een antwoord. Bijvoorbeeld op ‘hoe oud was je toen je met voetballen begon?’: ‘Op mijn vierde. Bij Edam, bij Volendam kon het pas vanaf je zesde.’ En ‘ben je altijd spits geweest?’: ‘Nee, ik ben begonnen als centrale verdediger, pas later speelde ik bij Volendam als spits. En dat ging best lekker.’ ‘Zeg dat wel’, merkt Wiebe op, ‘want je werd door Heerenveen ontdekt. Hoe oud was je toen?’ Veerman: ‘22’. Verbazing viert op een gegeven moment hoogtij als blijkt dat Veerman allesbehalve liefhebber is van vis. Waarvan dan wel? ‘Andijvie stampot, dat is mijn favoriete eten’. Dat Fryske dúmkes een lekkernij zijn, wist Henk niet, maar als zijn ondervragers aangeven dat het een lekkernij is, belooft hij ze zeker een keer te proeven.
 
Wie vroeger Henks voetbalidool was, willen Wiebe en Hienke eveneens graag weten. ‘Dennis Bergkamp’, zegt hij met grote stelligheid. En zijn favoriete club? ‘Ook niet moeilijk, Volendam’. Henk valt echter stil bij de vraag wie zijn favoriete speler bij Heerenveen is. Na enig nadenken geeft hij aan: ‘Daar weet ik echt geen antwoord op. Ik kan wel zeggen dat Sam Larsson de beste voetballer is met wie ik ooit gespeeld heb. Verder kan ik prima opschieten met Wouter van der Steen.’ En zo vliegen de vragen over tafel. De belangrijkste heeft het tweetal echter voor het allerlaatst bewaard. Of ze na afloop van de wedstrijd tegen FC Twente zijn shirt mogen hebben? ‘Ja hoor, geen enkel probleem!’.
 
Een Meet & Greet met je favoriete Heerenveenspeler, hoe leuk is dat. Het slechts € 1,50 kostende programmablad it Pompebledsje biedt je daar bij elke thuiswedstrijd van sc Heerenveen de kans op. 

01022018236440_FPH1251