sc Heerenveen - NAC Breda
12 mei, 14:30 uur
Koop nu kaarten »
Er zijn nog kaarten beschikbaar!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Hornkamp kopt Jong sc Heerenveen dichter bij titel

Gepubliceerd op 12 maart 2018 18:16
Hornkamp kopt Jong sc Heerenveen dichter bij titel

Jizz Hornkamp heeft Jong sc Heerenveen vanmiddag weer een stapje dichter bij de titel gebracht. Zijn kopbal in de 70e minuut was genoeg voor de winst tegen Jong NAC Breda: 1-0. Met nog drie duels te gaan staan de Friezen acht punten voor op nummer twee Jong sc Cambuur, dat echter nog wel een wedstrijd extra speelt.

Bij Jong sc Heerenveen stonden onder andere Yuki Kobayashi en Henk Veerman in de basis. Bij NAC verschenen Eredivisie-bekenden als Rai Vloet en Menno Koch aan de aftrap. Beide teams waren dus aardig bewapend. ,,Dat maakte het een interessante pot”, vond trainer Chris de Wagt. ,,Zeker omdat NAC in een soort 5-2-2-1  formatie speelde. Zo spelen niet veel teams in deze competitie. Het is goed voor zowel onze talenten als de iets oudere spelers om ook eens tegen zo’n systeem te spelen. Dat heeft namelijk invloed op hoe je bijvoorbeeld opbouwd. Dat geeft nieuwe situaties en dat maakte het een leerzaam potje. Het werd een soort steekspel. We hielden elkaar aardig in evenwicht.”
 
 
 

Dat Jong sc Heerenveen uiteindelijk aan het langste eind trok, was volgens De Wagt ‘niet onverdiend’. ,,Maar een gelijkspel had ook gekund qua krachtsverhouding. Wij waren in de eerste helft wat beter, NAC werd na rust steeds gevaarlijker. ”

Toch was het juist Jong sc Heerenveen dat in die tweede helft op voorsprong kwam. ,,Eigenlijk uit het niets", gaf De Wagt toe. Nemanja Mihajlovic gaf een mooie voorzet, die door Jizz Hornkamp met het hoofd werd afgemaakt. ,,Jizz kwam met een slimme loopactie heel goed naar binnen toe. Echt een goede goal van Jizz”, complimenteerde de trainer zijn topschutter.

De talentvolle spits van sc Heerenveen bracht zijn ploeg daarmee weer een stap dichter bij het kampioensschap. Of de champagne al besteld kan worden? ,,Dat niet”, denkt De Wagt. ,,We moeten echt nog een paar punten pakken in onze laatste wedstrijden. Maar het is een belangrijke stap, dat zeker.”
 

Jong sc Heerenveen – Jong NAC Breda  1-0
71. Hornkamp 1-0

Opstelling Jong sc Heerenveen
Van der Steen, Soarez, Magnusson, Naess, Schmidt, Borges, Kobayashi, Hornkamp, Rojas (81. Sanches), Veerman, Mihajlovic