Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Hornkamp met vier goals de grote man bij beloftenteam

Gepubliceerd op 3 oktober 2017 16:17
Hornkamp met vier goals de grote man bij beloftenteam

Jizz Hornkamp was vanmiddag de grote man bij Jong sc Heerenveen. De 19-jarige spits hielp het beloftenteam met maarliefst vier goals aan een 4-0 zege op Jong RKC Waalwijk. Voor Jong sc Heerenveen was dit de eerste poulewedstrijd van het bekertoernooi.

Vragen naar de man of the match was deze middag dus ietwat overbodig. ,,Als je vier goals maakt is dat wel duidelijk," geniet trainer Chris de Wagt na van de 'Hornkamp-show'. ,,Hij was enorm belangrijk voor ons. Hij maakte het verschil. Jizz is een echte spits met een enorme drive. Hij kan zowel met links als met rechts heel goed afmaken. Hij heeft bovendien een uitstekend schot. Dat zag je ook bij zijn eerste goal vandaag, toen hij de bal bij de tweede paal geweldig binnen schoot."

Dat was in de 18e minuut. Vlak daarna mikte Hornkamp opnieuw raak. In eerste instantie kopte hij de bal op de lat, maar in de rebound tikte de spits alsnog zijn tweede treffer binnen.

Hornkamp (op foto in actie in actie tegen Cambuur) scoorde vier keer voor Jong sc Heerenveen
Hornkamp (op foto in actie in actie tegen Cambuur) scoorde vier keer voor Jong sc Heerenveen

,,Eigenlijk zaten die goals er op dat moment niet aan te komen", gaf De Wagt toe. ,,RKC zette ons in het begin aardig vast. Wij waren niet de betere partij, maar dat kwam mede door de harde tegenwind. Het was lastig om de ballen goed voor het doel te krijgen. Na de 2-0 werden we wel steeds beter en werd het niveauverschil ook duidelijker. In de tweede helft liepen we redelijk makkelijk uit naar 4-0. Je zag dat we conditioneel sterker waren dan RKC."

Chris de Wagt: 'Na een ruime voorsprong vallen we wat tegen'
Chris de Wagt: 'Na een ruime voorsprong vallen we wat tegen'

Smetje op de ruime bekerzege was volgens De Wagt dat zijn team na de 4-0 ver terugzakte qua spelniveau. En dat was niet voor het eerst. ,,Het was de derde keer in korte tijd dat we met vier goals verschil voor stonden. Elke keer vallen we daarna wat tegen. Bij zo'n ruime voorsprong vind ik ons daarna te makkelijk en nonchalant spelen. Ook in het laatste half uur van dit duel was dat het geval. Ik vind dat de spelers op zo'n moment wat meer moeten eisen van zichzelf. Dat heb je nodig als je een betere speler wil worden."
 
Het beloftenteam van sc Heerenveen kende in elk geval een prima start van het bekertoernooi. Het was voor de Friezen het eerste pouleduel in het toernooi. Jong sc Heerenveen zit in de groep met PEC Zwolle, NAC Breda, RKC Waalwijk, Roda JC en Helmond Sport en moet bij de bovenste twee plekken eindigen om door te gaan naar de halve finale. Daar wacht een duel met een van de bovenste twee ploegen uit de andere poule.


 
Jong sc Heerenveen - Jong RKC Waalwijk 4-0
18. Hornkamp 1-0
20. Hornkamp 2-0
57. Hornkamp 3-0
65. Hornkamp 4-0

Opstelling Jong sc Heerenveen:
Van der Steen, Sanches (75. Boasman), Schmidt, Kocjancic, Borges, Bruijn, Rako (70. Van der Heide), Vlap, Hornkamp, Van Amersfoort, Iredale (46. Frederiksen)