Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Hornkamp en Rojas trefzeker voor Jong sc Heerenveen

Gepubliceerd op 22 januari 2018 15:50
Hornkamp en Rojas trefzeker voor Jong sc Heerenveen

Jong sc Heerenveen heeft maandagmiddag de competitiewedstrijd tegen Jong Heracles Almelo met 0-4 gewonnen. Jizz Hornkamp en Marco Rojas scoorden elk twee doelpunten.

De eerste mogelijkheid in het Polman stadion was na vijf minuten voor de thuisploeg. Aanvaller Zeki Erkilinc zag zijn schot op de paal belanden. Daarna volgde een gelijkopgaande fase van zo'n vijftien minuten zonder echte kansen. In de 22e minuut opende Jong sc Heerenveen de score via Hornkamp. Negen minuten later verdubbelde Marco Rojas de score door de 0-2 tegen de touwen te schieten. Nog voor rust gooide sc Heerenveen de wedstrijd definitief in het slot. Hornkamp wist doelman Zeinstra voor de derde keer te passeren. Dat was tevens de ruststand van het duel.

Jong Heracles Almelo wisselde tweemaal bij de start van de tweede helft. Na een klein kwartier nam Rojas enige hoop op een aansluitingstreffer weg bij de thuisploeg. De aanvaller schoot zijn tweede en de vierde namens de Friezen binnen (0-4). In het restant van de wedstrijd werd er niet meer gescoord, waardoor Jong sc Heerenveen de competitiewedstrijd met 0-4 won van Jong Heracles Almelo.

Hornkamp was dus opnieuw tweemaal trefzeker voor Jong sc Heerenveen. Eerder dit seizoen scoorde de aanvaller ook al tweemaal in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag, vier keer in de bekerwedstrijd tegen Jong RKC Waalwijk en een doelpunt tegen Jong NAC Breda. Daarmee staat de teller dit seizoen al op negen treffers.

Door de overwinning is Jong sc Heerenveen nu mede-koploper met N.E.C. Nijmegen 2, dat evenveel punten heeft als de Friezen (16). Beide ploegen pakten zestien punten uit zeven duels.

Jong sc Heerenveen speelt op maandag 29 januari weer een wedstrijd. Dan ontvangen de Friezen op Sportpark Skoatterwâld Jong PEC Zwolle. Het duel begint om 18.30 uur.

Jong Heracles Almelo - Jong sc Heerenveen 0-4 (0-3)

22. Jizz Hornkamp 0-1
31. Marco Rojas 0-2
36. Jizz Hornkamp 0-3
57. Marco Rojas 0-4

Opstelling Jong sc Heerenveen:
Bekkema, Schmidt (64. Joshua Sanches), Magnusson, Naess, Woudenberg, Bruijn, Rojas, Borges, Hornkamp (69. Ivan Rako), Vlap, Mihajlovic