Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Individuele fouten nekken D-pupillen in Arnhem

Gepubliceerd op 30 april 2016 21:07
Individuele fouten nekken D-pupillen in Arnhem

De D-pupillen hebben vandaag de uitwedstrijd tegen Vitesse met 3-1 verloren.

Op Papendel stonden de nummers vijf en acht tegen over elkaar. Bij winst zouden de Friezen de Arnhemmers op vier punten naderen. Het team van Robin Veldman had in de eerste 20 minuten een goed spelidee en voetbalde goed, maar tot grote kansen leidde dit niet. De gasten hadden moeite met de fysiek sterke thuisploeg en delfden met name in de verdedigende duels het onderspit. Hierdoor kwam Vitesse na ruim een kwartier spelen op voorsprong. Niet agressief dekken in het zestienmetergebied leidde de openingstreffer van de wedstrijd in: 1-0. Drie minuten later was het opnieuw raak voor Vitesse. De volgende persoonlijke fout, de bal werd achterin te kort breed gelegd, werd afgestraft door de geel-zwarten: 2-0.

Na rust moest het anders voor de Friezen, maar dat gebeurde te laat. Vlak na rust maakte de thuisploeg er 3-0 van. Een opbouwmoment in de zestien werd onderschept en afgerond. Het betekende de derde fout waar Vitesse dankbaar van profiteerde. sc Heerenveen probeerde er in het restant van de wedstrijd nog een slotoffensief uit te gooien, wat aardig lukte. De pompeblêdenformatie had meer grip op de tegenstander en zorgde ervoor dat Vitesse, op een bal op de lat na, geen kansen meer kreeg. Een snel doelpunt bleef echter uit, zodat een spannend slot uitbleef. Milan Smit scoorde nog wel. De aanvaller kreeg vlak voor tijd de bal van de rechtsback mee en schoot in de lange hoek binnen: 3-1.

“We hebben deze wedstrijd door individuele fouten verloren. Vitesse was niet beter dan ons, maar als we zulke fouten maken, is het lastig voetballen”, was D1-coach Robin Veldman na afloop van het duel kritisch. “De jongens hadden het lastig tegen deze fysiek sterke tegenstander, maar de eerstejaars kunnen voetballend goed mee. Dat is een goed teken”, besluit Veldman positief.

Volgende week zaterdag nemen de D-pupillen deel aan het Jorn Veenstra-toernooi in Sneek. Daar treffen de Friezen clubs uit binnen- en buitenland. Een week later speelt sc Heerenveen D1 de laatste competitiewedstrijd van het seizoen.

Vitesse D1 – sc Heerenveen D1 3-1 (2-0)
16’ 1-0 Vitesse
19’ 2-0 Vitesse
34’ 3-0 Vitesse
57’ 3-1 Milan Smit

Opstelling sc Heerenveen D1
Lars Reijnen, Willard Timmerman, Jens Schraven, Melle Witteveen (47’ Senne Heeres), Hessel Eikelboom, Timo Zaal, Quinten Klompstra (31’ Klaas Jesse Valkema), Tim ten Voorde, Manuel Saimima, Trustin van ’t Loo (39’ Dimitris Rallis), Milan Smit