sc Heerenveen - FC Utrecht
16 december, 12:15 uur
Koop nu kaarten »
Er zijn nog kaarten beschikbaar!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Jan de Jonge hoofdtrainer van Heracles Almelo

Gepubliceerd op 28 juni 2013 10:00
Jan de Jonge hoofdtrainer van Heracles Almelo


Vandaag zijn alle formaliteiten rond de overgang van trainer Jan de Jonge naar Heracles Almelo definitief afgerond. Jan de Jonge gaat komend seizoen aan de slag als hoofdtrainer van Heracles Almelo. De Jonge was de afgelopen twee seizoenen Hoofd jeugdopleiding van sc Heerenveen en trainer van de Beloftenploeg. Onder zijn leiding werd Jong sc Heerenveen afgelopen seizoen kampioen in de Beloftencompetitie. Jan de Jonge tekent in Almelo een contract voor twee jaar.

,,Ik heb altijd de ambitie gehad om hoofdtrainer te worden in de Eredivisie”, vertelt Jan de Jonge. ,,Met de overstap naar Heracles Almelo komt deze wens in vervulling. De afgelopen jaren heb ik dan ook met veel plezier gewerkt in de jeugdopleiding van sc Heerenveen. We hebben zeker weer stappen vooruit gemaakt. De opleiding heeft met de huidige jeugdtrainers en de scouting goede mensen in huis met veel kennis en ervaring. De toekomst ziet er zeker goed uit.”

Johan Hansma is het daar mee eens. ,,Onze jeugd staat er goed op. In het nieuwe seizoen stromen in ieder geval vijf spelers van de kampioensploeg van Jong sc Heerenveen door naar onze eerste selectie (Kenneth Otigba, Luciano Slagveer, Jens Jurn Streutker, Mark Uth en Hakim Ziyech, red.). Jan heeft het de afgelopen tijd goed gedaan. Aangezien hij de ambitie had om als hoofdtrainer in de Eredivisie aan de slag te gaan, hebben wij meegewerkt aan deze nieuwe stap in zijn loopbaan. Vandaag hebben we dat formeel af kunnen ronden. De komende tijd gaan we bekijken hoe we de plek van Jan gaan invullen.“

Jan de Jonge wil benadrukken dat zijn overstap los staat van de onrust rondom de club. ‘Die onrust heeft niets te maken met het voetbalbedrijf. Daar wordt constructief en eensgezind gewerkt. Ons kampioenschap met de beloften en dat van de D-pupillen zijn daar volgens mij een mooi bewijs van. En ook daaronder zit weer een enorm talentvolle lichting met onder andere negen Nederlandse jeugdinternationals in de A1.”

Jan de Jonge was tussen 1984 en 1989 speler van sc Heerenveen. In 2000 keerde hij terug bij de club. Hij kreeg het beloftenteam onder zijn hoede en werd assistent bij de eerste selectie. Eerst bij Foppe de Haan en later bij Gertjan Verbeek. In november 2005 vertrok De Jonge naar De Graafschap, waar hij hoofdtrainer werd. Met die club promoveerde hij naar de Eredivisie.

In 2008 keerde Jan de Jonge terug bij sc Heerenveen, als Hoofd jeugdopleiding. Een jaar later, in september 2009, werd hij tijdelijk hoofdtrainer bij sc Heerenveen.