Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Jeugd boekt drie zeges; lat en paal zitten Onder 17 dwars

Gepubliceerd op 22 oktober 2018 10:44

De jeugdteams van sc Heerenveen beleefden zaterdag een prima dag. Onder 19 behaalde in Alkmaar zijn eerste zege van het seizoen, koploper Onder 15 won overtuigend van NEC/FC Oss en Onder 13 scoorde liefst vijfmaal in Breda. Alleen Onder 17 verloor van Sparta Rotterdam.

uitslagen-jeugdopleiding(4)

Eerste winst Onder 19

Onder 19 heeft zijn eerste overwinning van het seizoen te pakken. In Alkmaar was de ploeg van Ronnie Pander met 0-2 te sterk voor AZ. De eerste tien minuten drong AZ de Friezen terug. "We moesten even het antwoord zien te vinden op het dynamische spel van AZ", zei Pander.

Door op het middenveld man tegen man te spelen kreeg Onder 19 de overhand. "We leverden veel energie en aan de bal werden we de bovenliggende partij", zag Pander. Dat resulteerde in de 36ste minuut in de 0-1 na een prachtige aanval. Rein Smit kopte een goede voorzet van Cain Seedorf binnen.

"In de pauze heb ik mijn team verteld dat we goed voetbalden, maar dat nog nooit iemand een wedstrijd heeft gewonnen vanwege complimenten", vertelde Pander. Hij zag dat zijn ploeg in de tweede helft als een huis stond. Onder 19 gaf tegen een goede tegenstander geen kansen weg en krijgt zelf een paar mogelijkheden in de omschakeling.

Pas in de laatste minuut beslisten de Friezen het duel. De net ingevallen Eddo Nyamsangya scoorde knap bij de tweede paal na een goede assist van Arjen van der Heide. "Het zeer harde werken werd zo beloond met een mooie overwinning", besloot een tevreden Pander.

AZ - Onder 19 0-2 (0-1). 36. Smit 0-1, 90. Nyamsangya 0-2.

Opstelling Onder 19: De Boer, Westra, De Bruijn, Bánki, Beuker, Akujobi, Seedorf (86. Nyamsangya), Heimisson, Smit, Hajal, Van der Heide.

Lat en paal zitten Onder 17 dwars

Onder 17 speelde tegen Sparta Rotterdam een wedstrijd die twee kanten op kon vallen. Helaas voor de Friezen viel het dubbeltje de verkeerde kant op: 1-0.

De eerste helft verliep gelijkwaardig. Onder 17 gaf weinig weg, op één slippertje na. Doelman Jaimy Kroesen toonde op dat moment echter zijn kwaliteiten. In een een-op-een-situatie hield hij de spits van de thuisclub knap van scoren af. Zelf werden de Friezen zo nu en dan gevaarlijk. Eén moment uit een corner had moeten resulteren in een voorsprong, maar twee Onder 17-spelers reageerden niet attent genoeg.

In de rust benadrukte Hellinga dat de wedstrijd op details beslist zou worden en dat zijn spelers arbeid en strijd moesten gaan leveren. Dat deed Onder 17 ook, al lukte het de Friezen niet om hetzelfde spel te spelen als de voorbije weken. Uit een terechte strafschop kwam Sparta Rotterdam op voorsprong.

Vlak daarna had Onder 17 pech. Chima Anyasi schoot vanuit een corner op doel, maar de bal sprong via de onderkant van de lat en de binnenkant van de paal het veld weer in. In het vervolg van de tweede helft gaf Onder 17 alles wat het in zich had, maar scoren lukte niet meer.

Over twee weken zijn er nieuwe kansen. Dan speelt de ploeg van trainer Wilco Hellinga thuis tegen PEC Zwolle.

Sparta Rotterdam - Onder 17 1-0 (0-0). 54. Sparta O17 1-0.

Opstelling Onder 17: Kroesen, Nijboer, Asante (60. Dziegiel), Koida, Dollenkamp (74. Braams), Anyasi, Van der Zee, Nunumete, Zejnullahu, Kjartansson, Driouech.

Onder 15 wint opnieuw

Onder 15 heeft zaterdag in de competitie opnieuw een overwinning behaald. Thuis werd dit keer NEC/FC Oss verslagen. Op Sportpark Skoatterwâld werd het 3-0 voor de koploper.

19102018243460_FPH4371

De gasten hadden Onder 15 de eerste tien minuten van de wedstrijd onder druk. Daarna lukte het de ploeg van trainer Menno van Dam om met een hoog beltempo en energie de wedstrijd te controleren en te domineren. "De spelvreugde spatte er vanaf", zei Van Dam. In de eerste helft zette Yoram Boerhout met twee steekpasses Darren Wevers en Ties Oostra oog in oog met de Nijmeegse doelman, maar gescoord werd er dan nog niet. 

In de tweede helft ging Onder 15 op dezelfde voet verder. Al na een minuut scoorde Boerhout na een mooie aanval over de as van het veld. Uit een strafschop maakte Wevers 2-0, nadat Trustin van ’t Loo werd gevloerd. De derde treffer ontstond uit een snelle spelverplaatsing, waarbij Ingmar Mulder werd vrijgespeeld. Uit zijn mooie voorzet kopte Oostra de 3-0 binnen.

19102018243455_FPH4307

Van Dam: "Ik heb vandaag echt genoten langs de lijn. Van de energie, de beleving, maar zeker ook van hoe wij aan de bal waren. Alle goals hebben wij zelf gecreëerd door goed te voetballen. Dat maakt mij blij."

Onder 15 - NEC/FC Oss 3-0 (1-0). 36. Boerhout 1-0, 51. Wevers 2-0, 60. Oostra 3-0.

Opstelling Onder 15: De Groot (66. Klaverboer), Valerius (60. Valkema), Faber, Sabuni (65. Priem), Van den Berg (25. Mulder), Zaal, Oostra, Passacquale, Wevers (52. Faber), Boerhout, Van ’t Loo.

Heerlijk ‘Middagje NAC’ voor Onder 13

Onder 13 won zaterdag met 0-5 van NAC Breda. Voor rust had de ploeg van trainer Niek Westra al vier keer gescoord.

Zijn ploeg begon goed aan de wedstrijd en had direct de overhand. In de openingsfase kreeg Onder 13 al enkele kleine kansen. Na een kwartier spelen zette Mads Alma Onder 13 op voorsprong: 0-1. Kort daarna volgden de 0-2 van Tygo Land en de 0-3 van Harm Jan Smits. De Friezen speelden goed en NAC Breda kwam er niet aan te pas. Nog voor de rust maakte Land zijn tweede treffer: 0-4. De wedstrijd was toen al zo goed als gespeeld.

In de tweede helft kon Onder 13 de spelsnelheid van de eerste helft in balbezit niet voortzetten. De spanning was eraf en er kwamen kansen voor beide teams. Land maakte in de slotfase zijn derde van de dag: 0-5. NAC Breda raakte nog een keer de paal, maar kwam niet tot scoren.

Westra: "Een ruime overwinning op een concurrent in de competitie. De eerste helft was van goed niveau. Dat we dat niveau niet een hele wedstrijd hebben kunnen vasthouden had ik wel verwacht."

NAC Breda - Onder 13 0-5 (0-4). 15. Alma 0-1, 20. Land 0-2, 24. Smits 0-3, 29. Land 0-4, 44. Land 0-5.

Opstelling Onder 13: Agbagni, Eerhart, Van Kooten, Bouw, Van Vliet, Muhamad (46. Casparij), Cherrat, Land, Smits (35. Veer), Alma (43. Smits), Kallenkoot.