AZ - sc Heerenveen
19 oktober, 18:30 uur
Koop nu kaarten »
Ga mee en moedig ons aan!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

O15 wint en blijft koploper; monsterzeges voor O12 en O11

Gepubliceerd op 1 oktober 2018 11:58

Naast het eerste elftal kwamen dit weekeinde ook de jeugdteams van sc Heerenveen weer in actie. De Friese talenten boekten wisselende resultaten. Zo waren er nipte nederlagen voor Onder 19 en Onder 13, won Onder 15 met minimale cijfers en boekten Onder 12 en Onder 11 klinkende overwinningen.

uitslagen-jeugdopleiding

Onder 19 ging in Tilburg op bezoek bij Willem II. Na negentig minuten keerde het met een nederlaag terug naar Friesland (1-0). Ondanks een betere tweede helft wist de ploeg van Ronnie Pander een snelle achterstand niet ongedaan te maken.

De ploeg van trainer Ronnie Pander leverde in Tilburg een teleurstellende prestatie. In de eerste helft was de wedstrijd redelijk in balans, waarbij Willem II de minst slechte ploeg was. De Tilburgers scoorden uit de eerste de beste mogelijkheid. Pander: "Wij hadden veel balbezit en er lag veel ruimte om in te dribbelen en te combineren. Ons gebrek aan initiatief vond ik zorgelijk. In verdedigend opzicht werd er de eerste helft te weinig écht doorgedekt. We waren niet attent genoeg om het Willem II moeilijk te maken."

In de tweede helft was sprake van een totaal andere wedstrijd. Het niveauverschil kwam tot uiting en sc Heerenveen was duidelijk de betere ploeg. "Helaas bleven we moeite houden om grote kansen te creëren, laat staan ze te benutten", zei Pander.  "We speelden in de tweede helft veel beter, waardoor het grotendeels eenrichtingsverkeer werd richting het doel van Willem II. Helaas bleek dat niet genoeg voor de gelijkmaker."

Zaterdag krijgt Onder 19 kans zich te revancheren. Dan komt FC Utrecht op bezoek. Aftrap: 14.30 uur.

Koploper Onder 15 wint opnieuw

Onder 15 won in Alphen aan den Rijn van Alphense Boys (0-1). Voor de lijstaanvoerder maakte Darren Wevers maakte uit een strafschop de enige treffer van de wedstrijd.

sc Heerenveen maakte vanaf de eerste minuut de intenties duidelijk: de tegenstander zo snel mogelijk onder druk zetten om zo tot kansen te komen. Alphense Boys kon niet mee in dat tempo. Trainer Menno van Dam: "Vanuit pressie of mooi combinatievoetbal creëerden we kansen, maar helaas waren we niet scherp in de afronding."

29092018242802_FPH2028

Er moest een strafschop aan te pas komen om de score te openen. De hardwerkende Matt Passacquale onderschepte de bal en werd vervolgens neergehaald. Wevers benutte de toegekende penalty vervolgens feilloos.

Ook in de tweede helft was het klasse verschil duidelijk zichtbaar, maar omdat sc Heerenveen de kansen niet benutte, bleef Alphense Boys geloven in een goed resultaat. De thuisploeg ging opportunistisch spelen, maar tot groot gevaar leidde dat niet, mede doordat doelman Gédéon de Groot de baas was in zijn eigen strafschopgebied.

29092018242800_FPH2042

Van Dam: "Ik zag een hardwerkende ploeg, die speelde met veel pressie en dynamische spel aan de bal. We konden zo de wedstrijd domineren en hadden meer moeten scoren. Daar gaan we verder aan werken tijdens de trainingen."

Zaterdag komt Onder 15 opnieuw in actie. Dan is om 11.00 uur FC Den Bosch de tegenstander.

Onder 13 verliest van ADO Den Haag

Net als het vlaggenschip speelde Onder 13 tegen ADO Den Haag. Waar het eerste elftal een punt pakte, moest de ploeg van trainer Niek Westra een nederlaag slikken (1-2).

Zaterdag gaat Onder 13 op bezoek bij Go Ahead Eagles. De wedstrijd in Deventer begint om 11.00 uur.

Onder 12 en Onder 11 halen uit

De jongste elftallen van de jeugdopleiding boekten klinkende overwinningen. Onder 12 was een maatje te groot voor Urk (0-18) en Onder 11 was in Leeuwarden te sterk voor LAC Frisia 1883 (1-17).

Onder 12 en Onder 11 komen donderdag 11 oktober weer in actie. Onder 12 speelt dan thuis tegen LSC 1890 en Onder 11 krijgt VV Heerenveen 'op bezoek'. Beide wedstrijden beginnen om 19.00 uur op sportpark Skoatterwâld.