AZ - sc Heerenveen
19 oktober, 18:30 uur
Koop nu kaarten »
Ga mee en moedig ons aan!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Jeugdteams behalen vier overwinningen en één gelijkspel

Gepubliceerd op 15 oktober 2018 12:18

Waar de Eredivisie dit weekeinde stil lag vanwege de interlandperiode, gold dit niet voor veel jeugdcompetities. Behalve Onder 19 hadden alle overige jeugdteams van sc Heerenveen wel competitieverplichtingen. Het leverde vier overwinningen en één gelijkspel op.

uitslagen-jeugdopleiding(3)

Na de overwinning op FC Twente (4-1) mocht de ploeg van trainer van Wilco Hellinga het afgelopen zaterdag opnemen tegen koploper Vitesse. Ondanks dat Onder 17 tegen Vitesse drie keer op voorsprong kwam, lukte het niet om de overwinning over de streep te trekken. In de laatste minuut kwam Vitesse langszij en eindigde de wedstrijd in een gelijkspel (3-3).

Score verdubbelen

Onder 17 was vooraf gewaarschuwd voor de kracht van Vitesse, dat vorige week nog met 3-0 bij PSV had gewonnen. Na zes minuten was het echter Couhaib Driouech die na een prima actie Onder 17 op voorsprong schoot (1-0). Vitesse was duidelijk even geschrokken en Onder 17 had dan ook de mogelijkheid om de score te verdubbelen. Dit lukte niet en na twintig minuten kopte Mike Cyubahiro de gelijkmaker binnen (1-1).
 
Ook in de tweede helft begon Onder 17 goed. Al snel kwamen de Friezen opnieuw via Driouech op voorsprong (2-1). Lang kon Onder 17 daar niet van genieten, want na een vrije trap van Vitesse kon spits Simon van Duivenbooden keeper Jaimy Kroesen van dichtbij passeren (2-2).

13102018243280_FPH4048

Onder 17 liet het er niet bij zitten en toen Cris van der Zee na een voorzet van Kay Dollenkamp opnieuw op voorsprong kwam (3-2), leek het alsof Onder 17 de drie punten in Fryslân zouden houden. In de laatste tien minuten van de wedstrijd speelde Vitesse echter alles of niets en dit resulteerde in de gelijkmaker van Van Duivenbooden in blessuretijd (3-3).

Tevreden over inzet

Aan de ene kant was Hellinga tevreden, maar baalde tegelijkertijd. "Natuurlijk speel je altijd voor de winst. Vitesse is echter een goede ploeg. Dat je tegen deze ploeg tot drie keer toe op voorsprong komt is prima. Zonde is het dat je net zoveel tegentreffers krijgt. Vooral de laatste in blessuretijd was erg zuur. Desondanks ben ik zeer tevreden over de inzet, passie en strijd die wij op de mat hebben gelegd."
 
Opstelling Onder 17: Jaimy Kroesen, Sijtse Nijboer, Caleb Asante, Demo Koida, Kay Dollenkamp, Chima Anyasi, Cris van der Zee, Djenahro Nunumete (75. Teun Wilke), Rinor Zejnullahu, Maksy Dziegiel (50. Willard Timmerman) en Couhaib Driouech.
 
Onder 17 - Vitesse 3-3. 5. Couhaib Driouech 1-0, 20. Mike Cyubahiro 1-1, 46. Driouech 2-1, 49. Simon van Duivenbooden 2-2, 55. Cris van der Zee 3-2, 80. Van Duivenbooden 3-3.

Onder 15 wint opnieuw

Onder 15 is bezig aan een uitstekende reeks in hun competitie. Al vijf keer werd er een overwinning geboekt en slechts één keer werd er verloren. Afgelopen zaterdag werd er opnieuw een gewonnen, waardoor koploper Onder 15 nu vier punten los is.

De overwinning tegen Willem II kwam niet gemakkelijk tot stand. Willem II speelde erg verdedigend in de eerste helft. Trainer Menno van Dam zag dan ook dat zijn ploeg het moeilijk had. "We moesten het tempo hooghouden om tot kansen te komen. Soms slaagden we hierin, maar vaak ook net niet." De grootste kans van de eerste helft werd door Onder 15 ook nog eens voor open doel gemist.

In de tweede helft konden de Friezen het tempo hooghouden en werd het duidelijk dat Willem II moeite had om te volgen. Hierdoor ontstonden er ruimtes op het veld en uiteindelijk leverde dit ook het openingsdoelpunt op van Dimitris Rallis (0-1). De gelijkmaker die vlot daarna viel, kwam uit de lucht vallen, maar Onder 15 liet zich niet van de wijs brengen. Er werd nog meer naar voren gevoetbald en dit leverde ook de 1-2 op, door opnieuw Rallis. In de slotfase besliste Matt Passacquale de wedstrijd door vanaf 22 meter de bal fraai in de bovenhoek te schieten en de stand op 1-3 te brengen.

Verschillende spelsystemen

Menno van Dam na afloop: "In de eerste helft konden we het juiste ritme niet vasthouden. Door steeds verschillende spelsystemen te hanteren konden we Willem II verrassen en uiteindelijk zorgde dit dan ook voor een verdiende overwinning."
 
Opstelling Onder 15: Gedeon de Groot, Justin Valerius (55. Klaas Jesse Valkema), Max Faber, Christiaan Sabuni (41. Dimitris Rallis), Ingmar Mulder (36. Finn van den Berg),, Timo Zaal, Ties Oostra, Matt Passacquale, Darren Wevers, Yoram Boerhout (65. Thom Faber) en Trustin van ’t Loo (65. Kaj Schlette).
 
Willem II - Onder 15 1-3. 46. Dimitris Rallis 0-1, 55. Emre Eksi 1-1, 60. Rallis 1-2, 70. Matt Passacquale 1-3.

Onder 13 wint van De Graafschap

Onder 13 had na de nederlaag van vorige week tegen Go Ahead Eagles wat goed te maken. In de laatste weken is het team van trainer Niek Westra vaak de bovenliggende partij, maar lukt het niet altijd dit uit te drukken in de score. Tegen De Graafschap slaagde Onder 13 hier wel in (2-1).

O13-4

In de eerste helft kwam De Graafschap Onder 13 uit een counter op voorsprong (0-1). Daarna was het Jimte Scholten die vlot daarna alweer voor de gelijkmaker zorgde (1-1). In het vervolg van de eerste helft had Onder 13 zeker de mogelijkheid om meer goals te maken, maar hierin slaagde de ploeg niet.
 
In de tweede helft was het uiteindelijk Frans Kallenkoot die de winnende goal maakte. Na de voorsprong van Onder 13 werd het spel onrustig en bleef De Graafschap in de wedstrijd. Wat in de voorgaande wedstrijden niet lukte, lukte nu wel. Onder 13 sloot de wedstrijd winnend af.

O13-3

De zege zorgde voor opluchting bij Westra. "De overwinning was terecht. Zowel in de eerste helft als in de tweede helft waren we de bovenliggende partij. Tot de 2-1 was het spel goed verzorgd in balbezit. Daarna werden we slordig. Gelukkig hebben we de wedstrijd wel winnend afgesloten, want dat verdienen de jongens."
 
Opstelling Onder 13: Xavier van Dijk, Kick Eerhart, Max van Kooten, Robin Bouw, Tijn van Vliet, Ikai Muhamad, Tygo Land, Saifdinne Cherrat, Harm Jan Smits, Jimte Scholten en Frans Kallenkoot (Mads Alma, Noah Visbeen en Alverio Wassenaar).

Grote zeges Onder 12 en Onder 11

De jongste elftallen van de jeugdafdeling boekten zaterdag ruime zeges. Onder 12 was een maatje te groot voor d'Olde Veste'54 (1-6), terwijl Onder 11 met grote cijfers van Zeerobben wist te winnen (0-10).