Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Jeugdteams sc Heerenveen: driemaal winst, een keer verlies

Gepubliceerd op 21 mei 2018 11:03
Jeugdteams sc Heerenveen: driemaal winst, een keer verlies

De competitie gaat zijn beslissende fase in. Voor O19 en O17 is het belangrijk om bij de eerste zes te eindigen om ook volgend jaar in de Eredivisie te kunnen voetballen. O15 ging op bezoek in Rotterdam bij Sparta en wist zijn derde uitoverwinning op rij te boeken. Ook Onder 11 pakte de drie punten.

sc Heerenveen O19 - De Graafschap 4-1 (3-1)

In de laatste wedstrijd van het seizoen was sc Heerenveen Onder 19 duidelijk te sterk voor de bezoekers uit Doetinchem. Na het teleurstellende verlies tegen Almere City van afgelopen woensdag, restte de ploeg maar een opdracht en dat was winnen. Het liefst een overwinning met een zo’n groot mogelijk verschil zodat het doelsaldo in het voordeel van sc Heerenveen zou uitkomen.
 
De opdracht was goed doorgedrongen tot de spelers want in een mum van tijd stond er al een 2-0 voorsprong op het scorebord. Binnen tien minuten schoten John Iredale en Birkir Heimisson de bal tegen het net. De Graafschap schoot snel daarna ook al weer de aansluitingstreffer binnen.

In het vervolg van de eerste helft creëerde Onder 19 kans op kans, maar meer treffers leverde dit helaas niet op. Op slag van rust lukte dit uiteinidelijk wel. Vanja Drkusic, die afgelopen week zijn contract verlengde, benutte een strafschop en bovendien moesten de bezoekers de tweede helft voortzetten met tien man.
 
In de tweede helft bleef de ploeg van Paul Raveneau in de hoogste versnelling spelen en werd het snel na rust al 4-1, na een schitterende aanval over meerdere schijven. John Iredale was het eindstation en hij maakte zijn tweede van de middag. De score had hoger kunnen uitvallen, maar er werd niet zorgvuldig genoeg met de verkregen kansen omgesprongen.
 
Na afloop was de afscheid nemende Paul Raveneau dan ook tevreden: "We hebben als team laten zien dat we over technische kwaliteiten beschikken en ook echt goed kunnen voetballen. Zowel aanvallend als verdedigend kunnen we terugvallen op verschillende strategieën en dat is niet voor veel ploegen weggelegd."

Wel was er ook een lichte teleurstelling dat de score niet hoger was uitgevallen. Door niet zorgvuldig genoeg met de kansen om te gaan, is de ploeg nog afhankelijk van NAC, Volendam en PEC Zwolle. Deze drie ploegen kunnen Onder 19 nog op doelsaldo passeren, maar dan wordt wel uitgegaan van het slechtste scenario.
 
Opstelling
Doornbusch, Oliekan, Drkusic, Kocjancic, Beuker, Heimisson, Seedorf (73. Almpanis), Palamar, Iredale, Frederiksen, Ras;

Scoreverloop
8. 1-0 Iredale
11. 2-0 Heimisson
13. 2-1 De Graafschap
43. 3-1 Drkusic
46. 4-1 Iredale

09122017234580_DSC6784

FC Twente - sc Heerenveen O17 0-1 (0-0)

Voor de mannen van Ronnie Pander stond zaterdag de uitwedstrijd tegen FC Twente op het programma. Een directe concurrent voor een plek bij de eerste zes. De ploeg die met een overwinning van het veld stapte, was zeker van het spelen van Eredivisie het aankomende seizoen. Helaas voor de Friezen slaagde FC Twente in deze missie en zal sc Heerenveen aankomende week nog vol aan de bak moeten om hetzelfde te bewerkstelligen.
 
De wedstrijd begon in evenwicht. Beide ploegen waren zich bewust van de belangen die op het spel stonden en dit zorgde voor weinig tot geen kansen aan beide kanten. Na ongeveer 20 minuten kreeg sc Heerenveen wel de overhand, maar kon dit niet in de score uitdrukken. Arjen van der Heide was een aantal keren dreigend, maar dit was niet voldoende voor de voorsprong. Vlak voor rust was keeper Thijs Ouwehand ook nog belangrijk toen hij een bal licht toucheerde en deze hierdoor over de goal gaat.
 
In de tweede helft is FC Twente de betere ploeg, voornamelijk vanuit de omschakeling. Uiteindelijk scoren ze uit een vrije trap, die ontstaat uit slordig balverlies. Uit een voorzet kan er door de spits van FC Twente vrij worden ingekopt. Na deze goal zetten de Friezen alles op alles om in ieder geval een punt te behalen, maar dit lukt niet; in de slotfase wordt er zelfs nog een bal van de lijn gehaald.
 
Aankomende week is de laatste wedstrijd van het seizoen. NAC Breda komt op bezoek; een gevaarlijke tegenstander. Bij een gelijkspel zijn de Friezen zeker van een plek bij de eerste zes. Mocht de ploeg echter onderuitgaan, dan is het afhankelijk van FC Utrecht dat niet mag winnen op bezoek bij FC Volendam. Een spannend slot dus van deze competitie!

Opstelling
Ouwehand, Nijboer, Westra, Offerhaus, Dollenkamp, Tahboun (70. Vermaning), Nyamsangya, Nunumete, Smit, Felida en Van der Heide;

Scoreverloop
60. 1-0 FC Twente

09122017234579_DSC6719

Sparta Rotterdam - sc Heerenveen O15 0-2 (0-1)

De mannen van Wilco Hellinga spelen een moeizaam seizoen, maar lijken in de laatste wedstrijden de smaak te pakken te hebben. De afgelopen twee wedstrijden tegen FC Den Bosch en Ajax werden gewonnen en ook zaterdag werd er gewonnen bij Sparta Rotterdam. Een prima prestatie!
 
De start van de wedstrijd was moeizaam, maar langzamerhand groeide sc Heerenveen steeds meer in de wedstrijd. De opbouw werd goed verzorgd, alleen het vervolg in de laatste fase was slordig en hierdoor werd er veelvuldig balverlies geleden. Uiteindelijk komen de Friezen wel op een 0-1 voorsprong als Imanuel Bonsu uit een corner met zijn hak de bal binnen werkt. Dit was gezien de verhoudingen op het veld een terechte voorsprong. Ook Sparta kreeg zeker mogelijkheden via hun gevaarlijke en snelle spitsen, maar Gédeon de Groot kon zijn doel schoonhouden.
 
Na rust was er meteen de kans op de 0-2, maar Jens Klaverboer zag zijn kopbal op de lat eindigen. Nadat er ook nog een goal van Imanuel Bonsu werd afgekeurd door een duwfout, werd het uiteindelijk wel 0-2. Yairo Hoffman haalde verwoestend uit in de 58e minuut. In de laatste tien minuten van de wedstrijd kon het nog alle kanten op, maar Sparta  was niet scherp in de afronding. Trainer Wilco Hellinga was dan ook tevreden: "Al met al een leuke wedstrijd met veel strijd en goede voetbalmomenten. Een verdiende overwinning waar de jongens dan ook zeker trots op mogen zijn!"

Opstelling
De Groot, Timmerman, Asante, Klompstra, Van der Plaat, Schraven (50. Zaal), Garconius (55. Van ’t Loo), Bonsu, Klaverboer, Hoffman, Ten Voorde

Scoreverloop
21. 0-1 Bonsu
58. 0-2 Hoffman

09122017234577_DSC6739

sc Heerenveen O11 - FVC 15-1 (8-0)

Zaterdag stond er een wedstrijd op het programma tegen FVC 011, de oude club van Jesse Doetjes en Julian Nicolai. Er werd een ruime overwinning geboekt. Na een 8-0 ruststand eindigde de wedstrijd in een 15-1 overwinning.
 
De ploeg van trainer Jeffrey Mast begon erg sterk aan de wedstrijd en domineerde de volledige eerste helft. Er werd continu gevoetbald op de helft van de tegenstander en de verdedigers speelden veel in de discipline. Hierdoor kwam FVC er niet doorheen en kon het geen kansen creëren. Jeffrey Mast was met name tevreden over het spel richting de spits. "We weten de spits goed te bereiken en hem continu op de vrije kant in te spelen."
 
In de tweede helft komt de ploeg goed uit de kleedkamer en loopt de score alleen maar verder op. Naar mate de wedstrijd vorderde wordt de ploeg wel slordiger en gaat het niveau naar beneden. Uiteindelijk een prima 15-1 overwinning en de ploeg kan zich opmaken voor de kampioenswedstrijd tegen Drachtster Boys volgende weekend!