Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Jong Heerenveen onderuit in bekerduel

Gepubliceerd op 28 november 2017 17:11
Jong Heerenveen onderuit in bekerduel

Jong sc Heerenveen is vanmiddag met 1-0 onderuit gegaan tegen Jong Helmond Sport. Vlak voor rust maakte Joey Godee de enige treffer van het bekerduel in Helmond. Jong sc Heerenveen, met vijf spelers uit Onder-19 in de basis, speelde een moeizame wedstrijd. Het was voor de Friezen de tweede poulewedstrijd van het bekertoernooi. De eerste wedstrijd werd winnend afgesloten tegen RKC Waalwijk: 4-0.


,,Het was de slechtste tweede helft onder mijn leiding", sprak trainer Chris de Wagt duidelijk taal. Hij zag zijn team inspiratieloos de wedstrijd uitspelen. ,,Het lukte ons zelfs niet meer om nog een slotoffensief eruit te persen. Dat vond ik een slechte zaak en dat heb ik de spelers ook gezegd. "

Voor rust was Jong sc Heerenveen nog wel de bovenliggende partij geweest. ,,Dat we 1-0 achter kwamen, was tegen de verhouding in", vond De Wagt. ,,Er was tot aan dat moment niet veel aan de hand. We verdedigden niet goed bij die tegentreffer. Hun speler (Goedee, red.) kon zomaar tussen een aantal spelers door lopen. Dat was erg jammer. Maar ja, op basis van die tweede helft hadden we geen recht op een gelijkspel."

 

Jong Helmond Sport  - Jong sc Heerenveen  1-0
40. Godee 1-0

Opstelling Jong sc Heerenveen:
Bekkema, Sanches, Drkusic, Soares, Bossman (68. Beuker), Magnusson, Frederiksen, Borges, Oliekan (46. Iredale), Hornkamp, Rako (68. Heimisson)