sc Heerenveen - FC Utrecht
16 december, 12:15 uur
Koop nu kaarten »
Er zijn nog kaarten beschikbaar!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Jong sc Heerenveen kampioen in reservecompetitie

Gepubliceerd op 26 april 2016 21:44
Jong sc Heerenveen kampioen in reservecompetitie

Jong sc Heerenveen is vanavond kampioen geworden in de reservecompetitie Poule 1. De ploeg van trainer Johnny Jansen speelde thuis met 2-2 gelijk tegen Jong Heracles Almelo, en dat punt was voldoende voor de titel. Met nog één duel te gaan, kan nummer twee Jong Feyenoord (4 punten achterstand) de Friezen al niet meer inhalen. Behalve de titel was er nog meer goed nieuws voor sc Heerenveen, want Doke Schmidt maakte zijn rentree na een jaar blessureleed.

Het kampioenschap werd bescheiden gevierd. De spelers kregen na afloop bloemen en in de kleedkamer werd er vervolgens ook niet uitbundig gedold. ,,Eerlijk gezegd voelt het niet echt als een kampioenschap", gaf aanvoerder Willem Huizing aan. ,,Dat komt omdat niet alle teams meededen in deze competitie. Maar ik ben natuurlijk wel erg blij dat we de nummer 1 geworden zijn. We hebben het dit seizoen goed gedaan."

Trainer Johnny Jansen was enthousiaster over het kampioenschap. ,,Deze telt gewoon hoor", vond hij. ,,Wij spelen in deze competitie, dus willen we winnen en kampioen worden. Dat hebben we goed gedaan met elkaar. Daar mogen de spelers, de staf en de club trots op zijn. Wij spelen elke wedstrijd om te winnen, en zijn al heel lang ongeslagen (sinds 7 december 2015, 3-2 verlies tegen ADO, red.). Die nederlaag was nog onterecht ook. Wij als staf zijn erg blij en trots op deze prestatie. Wij hebben laten zien dat we beter zijn dan de andere teams."

Behalve naar de stand kijkt Jansen ook naar de ontwikkeling van de spelers. ,,Daar ben ik heel tevreden over", geeft de trainer aan. ,,Robert van Koesveld bijvoorbeeld. Hij kende een moeilijke start bij ons, maar hij heeft echt zijn rug gerecht. Hij knokte door en heeft na de winterstop hele goede wedstrijden gespeeld. Ook Rewan Amin, Willem Huizing en Rannick Schoop hebben zich goed ontwikkeld. En over de jongens uit de A1 die mee zijn geweest met het beloftenteam hebben we nooit te klagen gehad. Dat zijn allemaal belangrijke zaken."

Het feestje van vanavond moest echter bijna afgezegd worden. Vooraf wist Jong sc Heerenveen dat de ploeg aan één punt genoeg had om de competitie te winnen. Aangezien de Friezen vijf minuten voor tijd met 2-1 voorstonden via goals van Henk Veerman en Luka Zahovic, leek dat wel goed te komen. Toen echter plots de 2-2 viel, werd het toch nog spannend. Zeker toen Menno Heerkes de bal in blessuretijd op doel schoot, waarna doelman Maarten de Fockert een rebound moest toestaan. Paul Gladon leek een feestje te verpesten, maar zijn schot ging in het zijnet.

,,We maakten het inderdaad nog even spannend", lachte Jansen. ,,We hadden genoeg kansen om het sneller te beslissen." Jong sc Heerenveen kreeg in de beginfase een aantal goede mogelijkheden. Na 20 minuten stond het echter 0-1 voor Jong Heracles, nadat Jong sc Heerenveen niet attent handelde bij een hoekschop van de gasten. Vijf minuten voor de rust werd het gelijk. Rannick Schoop gaf een prachtige dieptepass op Zahovic, die een goede voorzet afleverde. Bij de tweede paal stond Henk Veerman klaar om binnen te koppen: 1-1.

Veerman kopt de 1-1 binnen
Veerman kopt de 1-1 binnen

Na rust kwam sc Heerenveen op voorsprong. Zahovic werd keurig de diepte ingestuurd door Caner Cavlan. Zahovic liep op het doel af en tikte de bal tussen de benen van de doelman binnen. Na de 2-2 van Gladon (foutje van doelman De Fockert), werd het nog spannend. Al zegt Huizing: ,,We hebben weinig kansen weggegeven. Ik zag het niet meer misgaan."

Jong sc Heerenveen - Jong Heracles Almelo 2-2

20. Hemmink 0-1
40. Veerman 1-1
57. Zahovic 2-1
86. Gladon 2-2

Opstelling Jong sc Heerenveen:
De Fockert, Schoop, Huizing, Schmidt (46. Oosterlen), Cavlan, Ter Borgh (83. Agbaljan), Slagveer, Amin, Veerman, Zahovic, Vlap (62. Hornkamp)


Kijk donderdag naar sc-Heerenveen.TV voor een item over het kampioensduel