sc Heerenveen - FC Twente
24 augustus, 20:45 uur
Koop nu kaarten »
Er zijn nog kaarten beschikbaar!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Jong sc Heerenveen: Kampioenspoule onzeker na nederlaag

Gepubliceerd op 3 december 2018 21:43
Jong sc Heerenveen: Kampioenspoule onzeker na nederlaag

Jong sc Heerenveen heeft plaatsing voor de kampioenspoule in de reservecompetitie niet meer in eigen hand. Vanavond verloren de Friezen op bezoek bij Jong De Graafschap: 4-3 (goals: 2x Jizz Hornkamp, 1x Nemanja Mihajlovic). Ze zakken nu naar plek acht en hebben volgende week in het thuisduel met Jong FC Emmen de laatste kans op een plek in de top 5 en dus een ticket voor de kampioenspoule.

,,Het wordt een moeilijk verhaal nu,” baalt trainer Michel Jansen. ,,Voor de wedstrijd heb ik het nogmaals tegen de spelers gezegd: het is ook voor jullie individuele ontwikkeling erg belangrijk om je te plaatsen voor de kampioenspoule. Je krijgt dan met veel meer weerstand te maken dan wanneer je in de groep met de onderste vijf teams speelt. Daarom is het zo jammer dat je de plaatsing nu bijna misloopt.”

Het kan nog wel. Volgende week maandag (10 december) heeft Jong sc Heerenveen de laatste kans om in de top 5 te komen. De nummers 1 t/m 5 uit poule A en poule B spelen na de winterstop een onderlinge competitie om de titel in de reservecompetitie: de kampioenspoule. De beloftenploeg van sc Heerenveen zakt door de nederlaag naar plek acht. Op één punt achterstand van nummer vijf Jong Go Ahead Eagles, dat ook nog een duel minder gespeeld heeft.

,,We zaten net al te rekenen met elkaar,” vertelt Jansen.  ,,Ook als we volgende week van Jong FC Emmen winnen (de huidige nummer zes van de poule), zijn we er nog niet. We moeten dan hopen dat onze concurrenten punten laten liggen.”

Net als vorige week vond Jansen het vanavond onnodig dat zijn team met lege handen huiswaarts keerde,,Het kon alle kanten op in dit duel. De Graafschap was fysiek erg sterk, met veel spelers uit het eerste team in de basis. Ze kwamen er via de zijkant een aantal keer gevaarlijk uit. Wij namen door een geweldige tegenaanval een voorsprong, maar De Graafschap kwam voor rust ook terecht op 1-1.”

Jizz Hornkamp was dit duel twee keer trefzeker. Hij maakte na een kwartier de openingstreffer, maar zag Xavier Vet met twee goals de score omzetten in het voordeel van De Graafschap: 2-1. Jansen: ,,Die 2-1 was tegen de verhouding in, want wij kwamen juist fantastisch uit de kleedkamer. Met name via Rojas en Mihajlovic creëerden we veel kansen. Helaas waren we in de eindfase net niet scherp.”

In de 72e minuut maakte Hornkamp er alsnog 2-2 van. ,,Het werd vervolgens een open wedstrijd, waarin beide teams de winst konden pakken,” geeft Jansen aan. ,,Helaas viel het kwartje voor ons net verkeerd.”  De Superboeren liepen uit naar 4-2. Via een benutte strafschop liet Mihajlovic Jong sc Heerenveen weer ruiken aan een punt, maar dat kwam er niet van.

De gevolgen worden maandag 10 december bekend. Het duel tegen Jong FC Emmen begint om 18.30 uur op Skoatterwâld. Jansen weet het: ,,Eerst zelf winnen en vervolgens hopen."
 
Jong De Graafschap – Jong sc Heerenveen   4-3
 
15. Hornkamp 0-1
32. Vet 1-1
64. Vet 2-1
72. Hornkamp 2-2
76. Nijland 3-2
77. Burgzorg 4-2
81. Mihajlovic 4-3 (p.)
 
Opstelling Jong sc Heerenveen
Doornbusch, Schmidt (46. Beuker), Drkusic, Magnusson, Oliekan (84. Seedorf), Kongolo, Westra, Hajal (64. Heimisson), Rojas,  Hornkamp, Mihajlovic