sc Heerenveen - PSV
16 februari, 19:45 uur
Koop nu kaarten »
Er zijn nog kaarten beschikbaar!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Levante UD met ‘wondertrainer’ naar Friesland

Gepubliceerd op 2 augustus 2018 15:00
Levante UD met ‘wondertrainer’ naar Friesland

sc Heerenveen speelt zaterdag de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding. In eigen stadion is het Spaanse Levante UD de tegenstander. De club uit Valencia eindigde het afgelopen seizoen met 46 punten op een vijftiende plaats in de Primera División.

De ploeg baarde eind mei opzien door zich op spectaculaire wijze uit de degradatiezorgen te voetballen. Zo werd er onder andere met 5-4 van landskampioen FC Barcelona gewonnen. Het betekende voor Barcelona de enige nederlaag van het seizoen. Ook Champions League winnaar Real Madrid wist het afgelopen seizoen niet van Levante te winnen. Zowel de duels in Valencia (2-2) als in Madrid (1-1) eindigden in een gelijkspel. Levante wist zich dan ook ruim voor het einde van de competitie veilig te spelen.
 
Dat is volgens Spaanse media vooral te danken aan hoofdtrainer Paco López. De 50-jarige trainer nam na tegenvallende resultaten in maart 2018 het stokje over van Juan Ramón Muñiz. Voor zijn komst stond de promovendus van vorig seizoen op de veilige zeventiende plaats, maar wel met slechts één punt meer dan Las Palmas en twee meer dan het Deportivo La Coruña van Clarence Seedorf. Tien wedstrijden en 25 punten later hoefde Levante zich op de laatste speeldag nergens meer zorgen om te maken. Dit leverde López in Spanje de eervolle bijnaam ‘De wondertrainer’ op.
 
Levante UD is momenteel op trainingskamp in Nederland. Zo oefenden de Spanjaarden vorige week zaterdag tegen PEC Zwolle (3-1 verlies) en speelden ze een dag later tegen Feyenoord (2-1 verlies). Donderdagavond is FC Utrecht de tegenstander en zaterdag komt de ploeg dus naar Friesland.
 
Voor seizoenkaarthouders is het duel in het Abe Lenstra stadion gratis toegankelijk. Overige kaarten zijn voor €5,- verkrijgbaar in de Feanstore. De aftrap is om 19.30 uur.

(Foto: facebook.com/LevanteUD)