sc Heerenveen - FC Twente
18 juli, 19:00 uur
Koop nu kaarten »
Er zijn nog kaarten beschikbaar!
×

Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Matig sc Heerenveen ten onder in Gelredome: 3-0

Gepubliceerd op 13 februari 2016 22:32
Matig sc Heerenveen ten onder in Gelredome: 3-0

sc Heerenveen weet na zes jaar weer wat het is om te verliezen op Arnhemse bodem. De matig spelende ploeg van trainer Foppe de Haan kwam er niet aan te pas in stadion Gelredome. Vitesse kwam voor rust dikverdiend met 2-0 op voorsprong en deelde meteen na de pauze, strafschop Kazaisjvili, de genadeklap uit. Bij 3-0 bleef het in Arnhem.

sc Heerenveen keek halverwege in Arnhem tegen een 2-0 achterstand aan. Op de voorsprong van Vitesse viel niets af te dingen. Met uitzondering van de openingsfase had het elftal van trainer Foppe de Haan weinig in te brengen in stadion Gelredome. De eerste kans kwam na een dik kwartier spelen. Bijker liet zich aftroeven door Baker, die bood Rashica een niet te missen kans, maar gelukkig maaide de aanvaller over de bal heen.

Nadat Van der Werf uit een vrije trap van Ota over had geschoten, was het in de 20ste minuut wel raak. De Friese defensie zag er bij de openingsgoal van Olijnyk niet goed uit. Rashica werd aan de rechterkant geen strobreed in de weg gelegd en dat was ook het geval bij Olijnyk die geheel vrij voor Mulder opdook en simpel binnen kon tikken, 1-0.

De jarige Joey van den Berg rukt op.
De jarige Joey van den Berg rukt op.

Vitesse heerste. De thuisclub zette vroeg druk en dat leverde steeds prompt balverlies op bij de onrustig spelende Friezen. Gevaarlijk was sc Heerenveen amper. Zeneli ging er eenmaal vandoor, maar leverde een te scherpe voorzet af op Veerman. Op slag van rust incasseerde sc Heerenveen ook nog een tweede treffer. Ota trok mee naar voren en werd op maat bediend door Kruiswijk. De verdediger vond Kazaisjvili en die faalde niet, 2-0. Dat was meteen de ruststand.

Mocht sc Heerenveen nog hoop hebben gehad op een goed resultaat, dan werd die al snel de grond ingeboord. Rashica soleerde in de 53ste minuut de Friese zestien binnen en werd ten val gebracht. De strafschop die volgde werd door Kazaisjvili onberispelijk raak geschoten. Foppe de Haan greep na de 3-0 in, haalde Thorsby naar de kant en bracht Zahovic.

Henk Veerman haalt om. Ook de Volendammer kwam er niet aan te pas in Arnhem.
Henk Veerman haalt om. Ook de Volendammer kwam er niet aan te pas in Arnhem.

In de 62ste minuut kwam sc Heerenveen goed weg na een fraaie steekbal van baker op Rashica. De aanvaller van Vitesse dook alleen op voor Mulder, maar die wist door snel uit zijn goal te komen een treffer te verijdelen. Bij sc Heerenveen kwam met nog ruim 20 minuten op de klok Te Vrede Veerman aflossen.

In de 62ste minuut kwam sc Heerenveen goed weg na een fraaie steekbal van baker op Rashica. De aanvaller van Vitesse dook alleen op voor Mulder, maar die wist door snel uit zijn goal te komen een treffer te verijdelen. Bij sc Heerenveen kwam met nog ruim 20 minuten op de klok Te Vrede Veerman aflossen. In de stand veranderde in de slotfase niets meer. Vitesse kreeg nog wel kansen, maar meer goals bleven sc Heerenveen bespaard.