AZ - sc Heerenveen
19 oktober, 18:30 uur
Koop nu kaarten »
Ga mee en moedig ons aan!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Michel Vlap: “We zijn klaar voor PEC Zwolle”

Gepubliceerd op 9 augustus 2018 10:00
Michel Vlap: “We zijn klaar voor PEC Zwolle”

Michel Vlap kan terugkijken op een goede voorbereiding. De aanvallende middenvelder vond in de oefenduels acht keer het net en werd daarmee topscorer. Hij kan niet wachten op het duel met PEC Zwolle van aanstaande vrijdag: “Daar werk je de hele voorbereiding naartoe: ik heb er zin in om te beginnen.”

In Vlap zijn woonplaats Sneek vindt deze week de Sneekweek plaats. Ondanks het drukke trainingsschema, heeft de geboren en getogen Sneker nog wel wat kunnen meepikken van het grote zeil- en muziekfestival. “Mijn broer is dj en moest er draaien, dus daar heb ik even gekeken. En daarna ben ik er nog met een paar vrienden geweest.”

Erg laat werd het niet, want Vlap en zijn teamgenoten zijn druk bezig om zich klaar te stomen voor de start van de competitie. Vier oefenwedstrijden werden gewonnen, twee keer werd er gelijkgespeeld en de laatste twee duels tegen Hoffenheim en Levante gingen verloren. “We hebben een voorbereiding met ups en downs gehad, maar we zijn klaar voor de Eredivisie.”

FPH_2436

Persoonlijk kijkt de 21-jarige middenvelder met een goed gevoel terug op de gespeelde wedstrijden. Met acht doelpunten werd Vlap topscorer van de voorbereiding. In het eerste oefenduel tegen Regioselectie Súdwest-Fryslân had hij er binnen een halfuur al drie in liggen. “Met links, rechts en het hoofd: een perfecte hattrick. Dat was een mooie start.”

Als team wil sc Heerenveen dit seizoen de play-offs halen en winnen, maar ook op persoonlijk vlak heeft Vlap doelen. “Vorig jaar brak ik definitief door. Dit seizoen wil ik nog meer een vaste waarde zijn in de ploeg met meer goals en assists. Ik moet nog gretiger voor de goal worden. Ik wil mezelf ontwikkelen tot een betere speler.”

Ook in de laatste oefenwedstrijd tegen Levante UD scoorde Vlap, die een klik heeft met de nieuwe spits Sam Lammers. “Ik ken Sam al langer via de nationale jeugdselecties. Hij komt graag aan de bal en zoekt zijn medespelers. Dat past bij mij en samen vormen we een goede combinatie.”

FPH2405

Vrijdagavond hopen Lammers en Vlap hun goede samenspel te bekronen met een goed optreden in Zwolle, waar in het MAC3PARK-stadion het uitduel met PEC op het programma staat. “Daar werk je de hele voorbereiding naartoe: ik heb er zin in om te beginnen.”

Het duel tussen PEC Zwolle en sc Heerenveen is niet alleen de start van het seizoen voor beide clubs, het is ook de eerste wedstrijd van de Eredivisie. “Daar houd ik me verder eigenlijk niet mee bezig, al zeiden mijn ouders wel terecht: als je twee keer scoort, sta je meteen bovenaan op de topscorerslijst.”

29102017233486_FP10780

Maar een overwinning is vanzelfsprekend leidend. Al zal het vrijdagavond geen gemakkelijke opgave worden, verwacht Vlap. “PEC Zwolle is een goede ploeg, die ook aanvallend wil voetballen. Daarom verwacht ik een vermakelijke wedstrijd voor het publiek. Wij gaan in ieder geval vol voor de winst.”

Na het duel met PEC Zwolle staan de lastige thuiswedstrijden tegen Vitesse en Feyenoord op het programma. “Hopelijk kunnen we dan ook rekenen op een vol stadion met het publiek dat achter ons staat. Dan gaat de club leven, creëer je een mooie sfeer en kunnen er dit seizoen mooie dingen gebeuren met sc Heerenveen.”

FPH2452