Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Nog een dag tot de bekerfinale van O13: "Het wordt een unieke wedstrijd"

Gepubliceerd op 1 juni 2018 11:30
Nog een dag tot de bekerfinale van O13: "Het wordt een unieke wedstrijd"

Op zaterdag 2 juni speelt sc Heerenveen Onder 13 in de finale van de landelijke beker tegen AZ uit Alkmaar. De ploeg van Niek Westra bereikte de eindstrijd door in de halve finale Ajax te verslaan. Vandaag deel 3 van de vooruitblik.

Aanvoerder

sc Heerenveen Onder 13 treedt morgen aan zonder aanvoerder Ingmar Mulder. De fysiek sterke speler is geschorst voor de bekerfinale. "Daardoor krijgt een eerstejaars waarschijnlijk een kans in de basis", vertelt trainer Westra. "Fysiek leveren we daardoor iets in, maar voor deze speler is het natuurlijk een prachtige kans."

Volgens Westra is dat misschien nog wel het mooiste aan het spelen van zo'n wedstrijd. "Voor de ontwikkeling van de jongens zijn deze wedstrijden fantastisch. Je leert om met de druk om te gaan en je moet omgaan met bepaalde scenario's, als we bijvoorbeeld op voorsprong of op achterstand komen. Zo'n wedstrijd is voor de jongens een mooie kans om te leren."

14022012233249_FPH5917

Het bereiken van de bekerfinale is voor sc Heerenveen bovendien een goed signaal, vindt Westra. "Dat betekent dat we als club goed bezig zijn. In de noordelijke districtsbeker hebben we wel eens de finale gehaald, maar landelijk is dat als Onder 13 ploeg volgens mij nog nooit gebeurd. Het wordt dus een unieke wedstrijd."

De bekerfinale van sc Heerenveen Onder 13 wordt zaterdag om 12.00 uur gespeeld op het trainingscomplex van AZ in Wijdewormer.