Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

O11 winnaar op internationaal toernooi in Duitsland

Gepubliceerd op 30 mei 2017 12:49

De onder 11 jaar pupillen van sc Heerenveen hebben afgelopen weekend in Bad Oldesloe de Sparkasse Holstein Cup 2017 gewonnen! De finale tegen 1. Union Berlin werd beslist door strafschoppen (0-0), Tygo Land schoot sc Heerenveen O11 naar de overwinning. Op het sterk bezette toernooi waren 28 teams uit heel Europa actief. Na dertien wedstrijden stonden de mannen van trainer Niek Westra in de finale nadat ze in de halve finale VFL Wolfsburg hadden uitgeschakeld.

In de finale kreeg sc Heerenveen de betere kansen tegen 1. Union Berlin, maar wist het niet te scoren waardoor het duel beslist moest worden vanaf de stip. Saifdinne Cherrat, Tygo Land en keeper Xavier van Dijk bezorgden O11 de winst. Een fantastische prestatie van het jongste jeugdteam van sc Heerenveen! Gemakkelijk ging het niet. Met tegenstanders als Borussia Dortmund, HSV, Hertha BSC, VfL Wolfsburg, TSG 1899 Hoffenheim en Hannover 96 heeft het team er hard voor moeten werken. Van de veertien wedstrijden werden er acht gewonnen en werd er zes keer gelijk gespeeld. O11 verloor dus geen duel, scoorde maar liefst 34 keer en kreeg slechts drie goals tegen. Doelman Xavier van Dijk was de minst gepasseerde keeper, hij hield elf keer de nul.

O11 2

Trainer Niek Westra: ‘We hebben een enorm waardevol weekend gehad in Duitsland. Dat we uiteindelijk eerste zijn geworden maakt het extra mooi, maar 14 wedstrijden op topniveau voetballen heeft nog meer waarde. Het gaat immers om de ontwikkeling van deze jonge voetballers. Dat de team en-individuele ontwikkeling resulteert in de eerste prijs is een onvergetelijke beloning voor de jongens. We zijn naar Bad Oldesloe gekomen om ons te meten met teams uit de Bundesliga en de rest van Europa. Dit hebben we gedaan, we hebben tegen de halve Bundesliga gespeeld en positieve resultaten behaald.’

Na de toernooien in Italië, Duitsland en Oldenzaal gaat sc Heerenveen nog eenmaal op toernooi. Van 9 t/m 11 juni is sc Heerenveen O11 deelnemer aan de Murapol Cup 2017 in Krakau te Polen. Daarna is het voetbalseizoen 2016-2017 ook voor sc Heerenveen O11 ten einde.

O11 1