Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

O11 wint strijd koppositie van GVAV Rapiditas

Gepubliceerd op 11 oktober 2016 09:02
O11 wint strijd koppositie van GVAV Rapiditas

Het onder 11 jaar team van sc Heerenveen/Udiros heeft zaterdag met 0-2 gewonnen bij GVAV Rapiditas uit Groningen. Het jongste jeugdteam van sc Heerenveen behaalde een belangrijke overwinning, beide teams wonnen eerder al hun wedstrijden in de competitie. Door de zege gaat sc Heerenveen/Udiros na vijf speelrondes alleen aan kop.

Het elftal van trainer Niek Westra schoot in Groningen uit de startblokken en kwam door een doelpunt van Tygo Land al binnen een minuut op voorsprong (0-1). De goede start leidde direct tot een aantal grote kansen voor sc Heerenveen, maar de voorsprong bleef minimaal. Na de openingsfase kwam de wedstrijd meer in evenwicht en waren er kleine kansen over en weer. sc Heerenveen leidde sneller balverlies en GVAV kwam daardoor meer in de wedstrijd, beide teams kwamen voor rust niet meer tot scoren.

Na rust ging GVAV meer risico nemen en was het enkele keren dreigend voor het doel van sc Heerenveen-doelman Xavier van Dijk. Door de minimale voorsprong voor sc Heerenveen bleef GVAV in een goed resultaat geloven en werd het nog spannend in Groningen. De aanvallen van sc Heerenveen leidde wonderbaarlijk tot geen doelpunten tot vijf minuten voor het eindsignaal. Na een goede aanval komt de bal via Saifdinne Cherrat bij Tijn van Vliet die uithaalt en de 0-2 eindstand op het scorebord zet.

Door de overwinning op GVAV komt sc Heerenveen/Udiros O11 op 15 punten uit 5 wedstrijden in de competitie, GVAV blijft tweede met 12 punten. ‘’ Voor ons was de wedstrijd tegen GVAV een belangrijke wedstrijd want ook GVAV gaat meespelen voor de bovenste plaatsen in de competitie. In de beginfase van de wedstrijd moeten wij al meerdere doelpunten maken, dan is het al zo goed als gespeeld. Nu blijft het lang onbeslist en en belonen we onszelf pas laat in de wedstrijd. Hiervan hebben we geleerd en daar kunnen we weer verder mee, want ook hebben we kunnen zien dat er bij momenten al heel aardig gevoetbald wordt’’ aldus trainer Niek Westra.