Regio selectie - sc Heerenveen
27 juni, 19:00 uur
Koop nu kaarten »
Ga mee en moedig ons aan!
×

Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

O13 bekert verder, verlies voor O15 en O19

Gepubliceerd op 5 maart 2018 13:10
O13 bekert verder, verlies voor O15 en O19

Blije gezichten waren er zaterdagmiddag bij sc Heerenveen Onder 13 dat Willem II uitschakelde in het bekertoernooi. Bij O19 en O15 was er teleurstelling: beide ploegen verloren. Het uitduel van Onder 17 tegen ADO Den Haag werd vanwege sneeuwval afgelast. Ook O11 kwam niet in actie.

sc Heerenveen O19 - NAC Breda 2-4 (0-2)

sc Heerenveen had afgelopen zaterdag in de eerste helft veel moeite met NAC. "Zij speelden zich telkens onder onze druk uit en wisten een paar goede kansen te creëren", zag sc Heerenveen-trainer Paul Raveneau. De thuisploeg had moeite om in het juiste ritme te komen en kwam op curieuze wijze op achterstand. Doelman Trevor Doornbusch hield de bal te lang in zijn handen en uit de toegekende indirecte vrije bal wist NAC te scoren. "Dat doelpunt was illustratief voor onze beleving op het veld in de eerste helft", aldus Raveneau. Even later werd het 0-2 na een bekeken schot in de verre hoek. 

Na rust richtte sc Heerenveen zich op. Raveneau: "Vooral in beleving, agressiviteit en baltempo waren de rollen omgedraaid. We hadden veel meer druk vooruit en wonnen de afvallende ballen. Van daaruit ontstond veel beweging en speelde we de middenvelders beter aan." Een onschuldige handsbal in het strafschopgebied schonk NAC echter een uitgelezen kans om de marge verder te vergroten: 0-3 uit een penalty. sc Heerenveen toonde echter karakter en wist in het restant van de wedstrijd nog terug te komen tot 2-3 door doelpunten van Jesse Oliekan en Vanja Drkusic. Helaas kreeg de thuisploeg geen loon naar werken. In plaats van 3-3 werd het in de slotminuut 2-4 voor NAC, opnieuw uit een strafschop.
 
"Deze nederlaag is te wijten aan onze eerste helft", vond Raveneau. "We waren niet agressief in de duels en niet kritisch genoeg op elkaar. We hebben ons proberen te herstellen na rust. We moeten hier snel van leren om in de resterende wedstrijden een rol van betekenis te kunnen spelen." Komende zaterdag wacht O19 de uitwedstrijd tegen De Graafschap.

Opstelling
Doornbusch; Boasman, Drkusic, Kocjancic (85. Soares), Beuker; Adney (75. Almpanis), Oliekan (65. Wrzesniak), Heimisson; Seedorf, Frederiksen, Ras;

Scoreverloop
16. 0-1 NAC Breda
29. 0-2 NAC Breda
50. 0-3 NAC Breda
54. 1-3 Oliekan
88. 2-3 Drkusic
89. 2-4 NAC Breda

02032018237358_FPH5778

sc Heerenveen O15 - NEC/FC Oss 0-1 (0-1)

Op een winderig en koud Skoatterwâld speelde sc Heerenveen O15 tegen NEC/FC Oss. Het bleek een gelijkwaardige tegenstander. In de eerste helft was de thuisploeg de bovenliggende partij. Vooral in de eerste tien minuten was de ploeg van Wilco Hellinga dreigend met enkele gevaarlijke corners. Het veldspel werd gedurende de eerste helft iets minder, waardoor sc Heerenveen geen echt grote kansen meer wist te creëren. Verdedigend kwam de thuisploeg echter ook niet of nauwelijks in de problemen.

In de tweede helft speelde O15 tegen de wind in en daar had de ploeg moeite mee. NEC/FC Oss kwam in de 43e minuut na goed doorzetten oog in oog met sc Heerenveen-keeper Take Pierie en schoot de eerste echt grote kans van de wedstrijd direct binnen. In het vervolg van de wedstrijd probeerde sc Heerenveen de gelijkmaker te forceren. Trustin van ‘t Loo was met een kopbal nog erg dichtbij, maar tot de gelijkmaker kwam het helaas niet. Op naar woensdagavond dus, want dan speelt sc Heerenveen O15 om 18.30 in de kwartfinale van de beker thuis tegen Vitesse.

Opstelling
Pierie; Timmerman, Asante, Klompstra, Van der Plaat; Hoffman, Garconius, Witteveen (55. Schraven); Klaverboer, Bonsu, Wevers (35. Van 't Loo);

Scoreverloop
43. 0-1 NEC/FC Oss

02032018237360_FPH5742

sc Heerenveen O13 - Willem II 3-1 (0-0)

sc Heerenveen O13 plaatste zich zaterdag tegen Willem II voor de kwartfinale van de landelijke beker. De teams waren aan elkaar gewaagd, maar grote kansen werden in de eerste helft door beide teams zelden gecreëerd. Dat veranderde na de rust.

Na de pauze schoot Dimitris Rallis direct raak uit een prachtige vrije trap. "Daarna kwamen wij onder druk en uit een fout in onze opbouw kwam Willem II op 1-1. De wedstrijd was daarna in evenwicht, maar naarmate het einde vorderde kregen wij meer kansen", zag trainer Niek Westra. Het leidde een paar minuten voor het eindsignaal tot de 2-1 van Yoram Boerhout uit een solo. Meteen daarna maakte Bold Purev op aangeven van Yoram zelfs de 3-1 en kon sc Heerenveen de kwartfinale niet meer ontgaan. 

Westra: "In balbezit was het de eerste helft te matig om grote kansen te creëren tegen een goede tegenstander als Willem II. In de tweede helft kwam er meer ruimte, en daar zijn wij beter mee omgegaan. Een mooie overwinning met de kwartfinale als beloning!"

Opstelling
Klaverboer; Heeres, Valerius, Schlette, Van den Berg; Land, Faber, Mulder; Boerhout, Rallis, Purev;

Ingebrachte wisselspelers: Hylke Priem, Harm Jan Smits en Kick Eerhart.

Scoreverloop
32. 1-0 Rallis
36. 1-1 Willem II
58. 2-1 Boerhout
59. 3-1 Oyunbold