sc Heerenveen - Excelsior
30 maart, 20:45 uur
Koop nu kaarten »
Er zijn nog kaarten beschikbaar!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

O19 en O17 hopen zegereeks voort te zetten

Gepubliceerd op 8 maart 2019 10:34

Niet alleen het team van trainer Jan Olde Riekerink komt dit weekeinde in actie, ook de jeugdelftallen van sc Heerenveen trekken weer ten strijde. Zo is het vrijdag al de beurt aan Onder 12, hopen Onder 19 en Onder 17 zaterdag hun vijfde overwinning op rij te boeken en speelt Onder 13 zondag tegen De Graafschap. Een overzicht.

programma-jeugdwedstrijden (7)

Onder 19 - Almere City
Tegen Almere City gaat Onder 19 voor de vijfde zege op rij. Achtereenvolgens werden FC Utrecht (0-1), Excelsior (2-0), FC Volendam (3-7) en Willem II (3-1) verslagen. Dankzij de zegereeks staan de Friezen op de tweede plaats, achter koploper FC Twente. Tegenstander Almere City staat vierde. Een topper dus op Sportpark Skoatterwâld. Aftrap: 14.30 uur.

NAC Breda - Onder 17
Ook Onder 17 hoopt tegen NAC Breda op overwinning nummer vijf op rij. De Friezen zetten na de nederlaag tegen FC Volendam (3-1) een serie van vier zeges neer. De ploeg van trainer Wilco Hellinga won achtereenvolgens van ADO Den Haag (3-2), Sparta Rotterdam (0-1), FC Twente (3-0) en Willem II (2-1). De uitwedstrijd tegen NAC Breda begint om 12.30 uur.

Onder 15 - Feyenoord
Waar Onder 19 en Onder 17 de laatste tijd zege na zege boeken, is Onder 15 er dit kalenderjaar nog niet in geslaagd met drie punten van het veld te stappen. De ploeg van trainer Menno van Dam werd voor de winter kampioen en promoveerde daardoor naar het hoogste niveau in Nederland. Dat is wennen. Thuis tegen Feyenoord krijgen de Friezen weer een kans. Het duel met de Rotterdammers begint om 11.00 uur.

De Graafschap - Onder 13
Zondag neemt Onder 13 het in Doetinchem op tegen De Graafschap. Twee weken terug speelden beide ploegen ook al tegen elkaar. Toen waren de Superboeren in Heerenveen een maatje te groot voor de Friezen (1-4). Het team van coach Niek Westra krijgt nu de kans zich voor die nederlaag te revancheren. Aftrap: 12.00 uur.

Onder 12 - De Blesse
Vrijdagavond al komt Onder 12 in actie. Op Sportpark Nieuwehorne neemt het team van trainer Emiel Kramer het op tegen de leeftijdsgenoten uit De Blesse. Het duel begint om 18.30 uur.

FVC - Onder 11
Het jongste team van de jeugdopleiding speelt vanaf 10.45 uur in Leeuwarden tegen FVC. Beide ploegen kwamen in de competitie twee keer in actie. Het team uit de Friese hoofdstad verloor tweemaal, terwijl de ploeg van trainer Jeffrey Mast twee keer met een zege van het veld stapte. Het duel wordt gespeeld op het complex van FVC, Sportpark Wiarda.