sc Heerenveen - NAC Breda
12 mei, 14:30 uur
Koop nu kaarten »
Er zijn nog kaarten beschikbaar!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

O19 hoopt zegereeks voort te zetten; ook O13 wacht derby

Gepubliceerd op 9 november 2018 09:58

Voordat zondagmiddag de wedstrijd begint tussen het 'grote' sc Heerenveen en FC Groningen, komen een dag eerder de jeugdteams in actie. Zo hoopt Onder 19 op de derde zege op rij en staat ook voor Onder 13 de Derby van het Noorden op het programma. Hieronder het volledige programma.

programma-jeugdwedstrijden(8)

Na overwinning op AZ (0-2) en Vitesse (4-1) hoopt Onder 19 ook NAC Breda aan de zegekar te binden. De Bredanaars staan na acht duels zesde en hebben dertien punten. Zes meer dan de Friezen, die twaalfde staan. Het duel begint om 12.30 uur in Breda.

Twee uurtjes later speelt Onder 17 op Sportpark Skoatterwâld tegen FC Volendam. Het team van trainer Wilco Hellinga ging vorige week thuis onderuit tegen PEC Zwolle (2-3) en hoopt zich tegen de nummer negen van de ranglijst te revancheren. De Friezen staan zelf tiende en gaan bij een zege over de Volendammers heen.

Wanneer Onder 17 begint, is het resultaat bij Onder 15 - Sparta Rotterdam al bekend. De ploeg van coach Menno van Dam gaat fier aan kop en krijgt nu bezoek van de enige ploeg die nog een beetje in het spoor kan blijven. De Friezen leiden de dans met 24 punten uit negen wedstrijden. De Rotterdammers verzamelden er zeventien in hetzelfde aantal duels. Aftrap: 11.00 uur.

programma-jeugdwedstrijden(9)

Niet alleen voor de mannen van trainer Jan Olde Riekerink staat de Derby van het Noorden op de agenda. Zaterdagochtend bindt Onder 13 de strijd aan in Groningen met de plaatselijke FC. Het team van coach Niek Westra staat momenteel derde, één plek boven de Groningers. Het duel begint om 10.15 uur op Sportpark Corpus den Hoorn.

Een dag eerder komt Onder 12 al in actie. Ook voor hen is het derbyday, maar dan met de leeftijdsgenoten van VV Heerenveen als tegenstanders. Beide teams wisten tot op heden al hun duels te winnen. De wedstrijd tussen de twee bovenste ploegen begint om 19.00 uur.

De volgende dag gaat Onder 11 op bezoek bij FVC en ook dat is het duel tussen de nummers een en twee van de ranglijst. De Friezen wonnen al hun vijf duels, terwijl de Leeuwarders één keer onderuit gingen. Aftrap: 10.00 uur.