sc Heerenveen - Excelsior
30 maart, 20:45 uur
Koop nu kaarten »
Er zijn nog kaarten beschikbaar!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

O19 speelt Derby van het Noorden en pakt O15 titel?

Gepubliceerd op 7 december 2018 10:00

Net als het eerste elftal komen dit weekeinde ook de teams van de jeugdafdeling van sc Heerenveen in actie. Zo staat voor Onder 19 de derby tegen FC Groningen op het programma, kan Onder 15 thuis tegen Willem II het kampioenschap binnenhalen en speelt Onder 13 zondagmiddag uit tegen De Graafschap. Het volledige programma.

programma-jeugdwedstrijden(14)

Na de ruime nederlaag vorige week op Het Kasteel tegen Sparta Rotterdam (4-0) krijgt Onder 19 zaterdag met de Derby van het Noorden de kans zich te revancheren. Het oudste jeugdelftal van de opleiding krijgt op Sportpark Skoatterwâld bezoek van FC Groningen. De wedstrijd tussen de nummers twaalf (Onder 19) en tien begint om 14.30 uur.

Een halfuur later begint Onder 17 in Wijdewormer aan de confrontatie met AZ. Het team van trainer Wilco Hellinga, elfde op de ranglijst, wacht een lastig duel. De Noord-Hollanders staan vierde met evenveel punten als nummer drie Feyenoord (21). Onder 17 verzamelde in elf wedstrijden elf punten en hoopt na het duel met AZ er drie aan toe te voegen.

De dag van de waarheid voor Onder 15. Thuis tegen Willem II kan de ploeg van trainer Menno van Dam kampioen worden. De wedstrijd tegen de Tilburgers begint om 11.00 uur. Bij winst pakken de Friezen de titel. Bij ieder ander resultaat is het afhankelijk van naaste concurrent FC Twente, dat thuis speelt tegen Almere City FC. Als Onder 15 punten laat liggen en de Tukkers winnen, krijgen de mannen van Van Dam volgende week tegen FC Den Bosch een tweede kans.

programma-jeugdwedstrijden(15)

Niet zaterdag, maar zondag komt Onder 13 pas in actie. Dan staat het uitduel met De Graafschap op het programma. De wedstrijd in Doetinchem tussen de nummers zes (De Graafschap) en drie begint om 12.00 uur.

Op hetzelfde tijdstip, maar een dag eerder, beginnen Onder 12 en Onder 11 aan hun laatste competitiewedstrijd van het jaar. Beide teams spelen op Sportpark Skoatterwâld. Onder 12 neemt het op tegen d'Olde Veste'54 uit Steenwijk, terwijl Onder 11 tegen Zeerobben uit Harlingen speelt.