sc Heerenveen - NAC Breda
12 mei, 14:30 uur
Koop nu kaarten »
Er zijn nog kaarten beschikbaar!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Onder 17 speelt tegen koploper: "We moeten elke week vechten voor de punten"

Gepubliceerd op 13 april 2018 09:10
Onder 17 speelt tegen koploper: "We moeten elke week vechten voor de punten"

sc Heerenveen Onder 17 begon na de winterstop met drie zeges op rij voortvarend aan de nieuwe competitie. De laatste weken zijn de resultaten iets minder, maar de ploeg van trainer Ronnie Pander is niet ver verwijderd van de bovenste plekken.

Waar de meeste ploegen in de competitie van Onder 17 al elf wedstrijden achter de rug hebben, daar stokt de teller van sc Heerenveen pas op negen. "We zijn twee keer vanwege de sneeuw afgelast", vertelt trainer Pander. "Gelukkig halen we die wedstrijden de komende tijd in en kunnen we zien waar we staan."

Want hoewel de ploeg nog maar negen wedstrijden speelde, staat Onder 17 er niet slecht voor. De achterstand op koploper FC Volendam bedraagt acht punten, maar zij speelden al twee wedstrijden meer. "Het ligt in deze competitie ontzettend dicht bij elkaar. De teams zijn aan elkaar gewaagd; er is geen enkele ploeg die er onder- of bovenuit steekt. Het ontloopt elkaar weinig en we moeten elke week vechten voor de punten."

30092017232475_FPh2079

Met dertien tegentreffers heeft sc Heerenveen Onder 17 de minste doelpunten tegen van alle ploegen in de competitie. "En de goals die we moesten incasseren, waren vaak knullig. We hebben nog maar weinig doelpunten tegen gekregen door mooie aanvallen van de tegenstander; vaak werd een fout in onze opbouw afgestraft."

Zaterdagmiddag staat voor de ploeg van Ronnie Pander de lastige uitwedstrijd tegen FC Volendam op het programma. Het treffen eerder dit seizoen in Friesland, eindigde in een 1-1 gelijkspel. "Dat was een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft lieten we hen aan de bal, maar zij wisten wel raad met die tijd en ruimte."

30092017232474_FPh2094

Het resulteerde in een 0-1 achterstand bij rust. "In de tweede helft zijn we agressiever naar voren gaan spelen en kregen we een overwicht. We maakten gelijk en pakten dus toch nog een punt. FC Volendam is een goede ploeg met een grote, sterke spits die moeilijk te bespelen is."

Met veertien punten uit negen wedstrijden bezet Onder 17 op dit moment de zesde plaats. "Daar willen we aan het einde van het seizoen ook staan. De bovenste zes ploegen worden volgend seizoen op het hoogste niveau ingedeeld. Dat is ons streven."