Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

O17 wint 5-0 van Roda JC en plaatst zich voor promotiepoule

Gepubliceerd op 19 december 2016 09:34

Voor sc Heerenveen O17 stond er afgelopen zaterdag veel op het programma. Het team van trainer Ronnie Pander moest winnen. We leggen de situatie even uit.

17122016222277_FPH8745

De situatie voor de wedstrijd was als volgt:
- O17 staat 5e en moet één concurrent passeren;
- Concurrent NAC Breda speelt tegen AFC en heeft aan een gelijkspel genoeg;
- Concurrenten FC Twente en Willem II spelen tegen elkaar. Als zij gelijkspelen kunnen we beide ploegen niet meer inhalen.
- Concurrent Alphense Boys speelt uit tegen Brabant United en moet winnen om ons voor te blijven.

De opdracht voor sc Heerenveen O17 was simpel. Een zo groot mogelijke overwinning boeken om de eerder genoemde concurrenten in te halen. Pander kon niet beschikken over de geblesseerde spelers Eddo Nyamsangya en Viktor Banki. Wel hadden de Friezen de beschikking over Kik Pierie.


sc Heerenveen O17 heeft vanaf minuut één in de gaten wat er nodig is. De Friezen beginnen agressief naar voren en de ene na de andere mooie aanval wordt op de mat gelegd. Dit resulteerde al snel in een grote voorsprong. In de 2e, 19e en 37ste minuut wordt er gescoord door Redouan, Rein en Cain. Dit is tevens de ruststand van het duel.

In de rust krijgen de Friezen verschillende berichten binnen over de tussenstanden bij de overige duels. Fc Twente staat 1-0 voor, NAC Breda staat 1-0 achter en Alphense Boys staat 2-0 voor. Als we nog één keer scoren passeren we virtueel NAC Breda en ook Willem II. We blijven geconcentreerd spelen in de tweede helft en maken via Redouan en Kik de 4-0 en 5-0.

Daarna begint het wachten voor de Friezen. Al snel wordt duidelijk dat FC Twente tegen Willem II in een gelijkspel is geëindigd en dus blijven die boven sc Heerenveen op de ranglijst. Alphense Boys wint met 3-2 en ook die ploeg wordt dus niet ingehaald. NAC Breda is 10 minuten later begonnen en staat inmiddels 1-2 achter. Bloedstollende minuten met z'n allen in de kleedkamer. Via Twitter wordt alles op de voet gevolgd. Na 10 minuten eindelijk de verlossing, NAC Breda verliest en zakt van plaats 1 naar 5. Wij klimmen van plek 5 naar 4 en daarmee is plaatsing voor de Eerste Divisie hoog een feit! Het dak gaat eraf en de vreugde is enorm!

Pander is trots op zijn ploeg: ''De ploeg heeft zich het afgelopen half jaar ontwikkeld. Na een prima start, hadden we in het midden van de competitie qua resultaat een mindere periode. De laatste drie wedstrijden moesten gewonnen worden om plaatsing te realiseren. Dat het uiteindelijk gelukt is, is een compliment aan de ploeg! Na de winter is het zaak om van de 10 ploegen bij de eerste zes te komen om volledige promotie naar de Eredivisie te realiseren. Dat is de volgende doelstelling waar we met z'n allen weer keihard voor aan de slag gaan!''

Voor nu wenst sc Heerenveen O17 een ieder hele fijne feestdagen en een voorspoedig 2017!

17122016222286_FPH8696
17122016222276_FPH8726