Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

PEC Zwolle - sc Heerenveen; de feiten op een rij

Gepubliceerd op 5 februari 2018 14:32
PEC Zwolle - sc Heerenveen; de feiten op een rij

Dinsdagavond neemt sc Heerenveen het op tegen PEC Zwolle. Het is voor de Zwollenaren hun 300ste thuiswedstrijd in de Eredivisie. Het treffen betekent bovendien een weerzien met Younes Namli, die 33 wedstrijden speelde voor de Friezen.

PEC Zwolle

PEC Zwolle is ijzersterk in het eigen stadion. De ploeg haalde 20 punten uit zijn 10 thuisduels dit seizoen. Alleen koploper PSV (30 punten), Ajax (27), AZ (22) en Heracles Almelo (21) deden dit nog beter. Dat PEC aan een goed seizoen bezig is blijkt ook uit het totaal aantal punten. Als het team erin slaagt sc Heerenveen te verslaan, heeft PEC 39 punten verzameld. Een evenaring van het record van het seizoen 2014/2015. Ook toen had de ploeg na 22 speelronden zoveel punten.

De favoriete tegenstander van Stef Nijland is sc Heerenveen. De aanvaller van PEC Zwolle scoorde al vier keer tegen de Friezen. Tegen geen enkele andere club uit de eredivisie liet hij het net vaker bollen. Mustafa Saymak is de topscorer van PEC Zwolle. Hij scoorde dit seizoen al zeven keer en was bij de laatste drie doelpunten van PEC direct betrokken met een doelpunt of assist.

Doelman Mickey van der Hart is geschorst voor het treffen van dinsdagavond. Kingsley Ehizibue, Stef Nijland en Bram van Polen staan op scherp. Mochten zij tegen sc Heerenveen een gele kaart ontvangen van arbiter Pol van Boekel, dan zijn ze geschorst voor de uitwedstrijd van zaterdag tegen FC Utrecht.

25112017234673_FPH7681

sc Heerenveen

sc Heerenveen treedt dinsdagavond met een goed gevoel aan tegen PEC Zwolle. Na de overwinningen op Sparta Rotterdam en FC Twente kan de ploeg van trainer Jurgen Streppel de derde overwinning op rij boeken. sc Heerenveen won eerder dit seizoen al eens vier wedstrijden op rij.

Dat de Friezen een doelpunt gaan maken lijkt zeker. In tien van de elf reeds gespeelde uitwedstrijden vond sc Heerenveen het net. Alleen op het Kasteel tegen Sparta stokte de doelpuntenproductie (0-0). Toch beschikt de sc Heerenveen over veel spelers die een doelpunt kunnen maken, want al dertien spelers scoorden dit seizoen. Hierin is de ploeg samen met PSV en Ajax koploper. Wellicht kan er gescoord worden vanaf de penaltystip, want dat is sc Heerenveen dit seizoen als enige ploeg nog niet gelukt.

De kans dat Yuki Kobayashi, Stijn Schaars, Denzel Dumfries en Daniël Høegh dinsdagavond aan de aftrap verschijnen bij sc Heerenveen is groot. Alle vier stonden ze tot nu toe elke eredivisiewedstrijd in de basis. Een basisplaats voor Arber Zeneli lijkt ook zeker. Hij gaf de voorgaande twee wedstrijden een assist. De laatste speler die in drie opeenvolgende wedstrijden een assist gaf was Mark Uth in februari 2015. De Duitse spits gaf destijds vier wedstrijden op rij een assist.

25112017234672_FPH7960