Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Reza Ghoochannejhad zit niet bij de pakken neer

Gepubliceerd op 24 mei 2007 00:00
Reza Ghoochannejhad zit niet bij de pakken neer

Reza Ghoochannejhad vertrok na de winterstop naar Deventer. De talentvolle aanvaller van het beloftenteam van Heerenveen werd voor de rest van het seizoen verhuurd aan Go Ahead Eagles. De Iraniër voldeed in Deventer aan de verwachtingen en mocht blijven. Vorige week sloeg het noodlot echter toe. In een vriendschappelijk duel tegen de amateurs van Be Quick liep Reza Ghoochannejhad een ernstige knieblessure op.

Reza Ghoochannejhad verdraaide bij een onschuldig duel zijn knie. De gevolgen waren helaas niet onschuldig.Een mri-scan wees uit dat er sprake was van een ernstige blessure. De aanvaller beschadigde zijn voorste knieband en de buitenste meniscus. ,,Bij een duel wilde ik wegdraaien bij de tegenstander,’’ vertelt Reza Ghoochannejhad. ,,Mijn voet bleef staan, terwijl mijn lichaam wegdraaide. Ik voelde wel iets knappen, maar had niet veel pijn. Ik moest per brancard van het veld af, maar had in eerste instantie niet het idee dat het om een ernstige blessure ging.’’

Fysiotherapeut Vincent Schinkel van Heerenveen controleert de geblesseerde knie van Reza Ghoochannejhad.
Fysiotherapeut Vincent Schinkel van Heerenveen controleert de geblesseerde knie van Reza Ghoochannejhad.


Een dag later wees een onderzoek in het Amsterdamse MRI-entrum het tegendeel uit. De aanvaller is minimaal een half jaar uitgeschakeld. Een forse tegenslag, maar wie een teleurgestelde voetballer verwacht aan te treffen, komt bedrogen uit. ,,Ik heb van nature een positieve levensinstelling,’’ vertelt Reza Ghoochannejhad. ,,Ik kan me er heel druk over maken, maar kennelijk hoort dit op mijn pad. Veranderen kan ik het niet, dus moet ik het beste van de situatie maken.’’ De blessure is vervelend, maar niet meer dan dat. ,,Ik ben nog jong, heb mijn hele carrière nog voor me. Moet ik dan gaan zitten kniezen,’’ relativeert Reza Ghoochannejhad. ,,Als ik 33 of 34 jaar was geweest, was het een ander verhaal. Ik heb met jongens gesproken die hetzelfde is overkomen. De lange revalidatieperiode is niet leuk, maar ik weet dat ik er sterker uit tevoorschijn kan komen. Daar houd ik me aan vast.’’ De 19-jarige in het Iranese Mashhad geboren Reza Ghoochannejhad kwam in 1995 naar Nederland. Via LAC Frisia en Cambuur Leeuwarden kwam hij bij de voetbalschool van Heerenveen terecht. Hij doorliep alle jeugdelftallen en begon het seizoen in het beloftenteam van Henk Herder. In de winterstop vertrok Reza Ghoochannejhad naar Deventer, om bij Go Ahead Eagles te gaan voetballen.

Reza Ghoochannejhad in actie voor Heerenveen. De aanvaller is als gevolg van een knieblessure een half jaar uit de roulatie.
Reza Ghoochannejhad in actie voor Heerenveen. De aanvaller is als gevolg van een knieblessure een half jaar uit de roulatie.


,,Dat was mijn eigen keuze,’’ vertelt de aanvaller. ,,Er was belangstelling van onder andere Zwolle, Cambuur en AGOVV. Ik wilde verhuurd worden omdat ik het voor mijn ontwikkeling beter vond om in de eerste divisie te spelen. Go Ahead kwam op het juiste moment. Ze hadden net een periode gepakt en waren verzekerd van deelname aan de nacompetitie. En omdat Paul Bosvelt me positief adviseerde, was de keus snel gemaakt.’’ In Deventer kwam hij in dertien competitieduels in actie, waarin hij vier maal scoorde. De keus om de overstap naar Go Ahead Eagles te maken is volgens Reza Ghoochannejhad een juiste geweest. ,,In de eerste divisie speel je onder grotere weerstand. Vooral fysiek ben ik sterker geworden. In de eerste divisie wordt meer vechtvoetbal gespeeld, alhoewel dat bij ons wel mee valt. Onze trainer (Mike Snoei, red) is een voorstander van technisch en tactisch verzorgd voetbal. Het is niet alleen maar knokken.’’ De blessure is een tegenvaller, maar Reza Ghoochannejhad laat zich niet uit het veld slaan. ,,Ik krijg alle steun en vertrouwen. Bij Go Ahead hebben ze aangegeven dat ik op het moment dat ik weer fit ben, welkom ben. Mike Snoei heeft gezegd dat hij in januari op me rekent. Dat is fijn om te horen. Ik heb het naar mijn zin in Deventer en gezien mijn ervaringen denk ik dat het voor mijn ontwikkeling een verstandige keus is om nog een seizoen bij Go Ahead te voetballen.’’