Regio selectie - sc Heerenveen
27 juni, 19:00 uur
Koop nu kaarten »
Ga mee en moedig ons aan!
×

Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Roda JC kampioen van de gelijke spelen

Gepubliceerd op 22 februari 2017 12:00

Roda JC komt zaterdag langs in het Abe Lenstra stadion. De Limburgers zijn de kampioen van de gelijke spelen. Roda JC speelde bijna de helft (11) van alle wedstrijden gelijk waarvan zes buiten Limburg.

uitreeks-roda

Roda JC sleepte in eigen stadion negen punten in de wacht, waarvan twee derde het resultaat is van gelijke spelen. De ploeg van trainer Anastasiou wist slechts één uitduel te winnen, uit bij Excelsior werd het 0-1.
 
Roda JC heeft met één uitoverwinning samen met NEC, Sparta, Go Ahead Eagles en Excelsior het laagste aantal uitoverwinningen van de Eredivisie.

De aanvallers van Roda JC hebben grote moeite om buiten Kerkrade het net te vinden. Elf uitwedstrijden leverden slechts zeven treffers op, met dat aantal is Roda JC de minst scorende uitclub van de Eredivisie. Overigens wist Roda JC in de drie na de winterstop gespeelde uitduels het aantal gescoorde doelpunten bijna te verdubbelen.

Roda JC hield in zes wedstrijden het kruit droog en kwam in totaal in 14 wedstrijden niet tot scoren. Het hoogste aantal van de Eredivisie. De geelzwarten speelden drie maal doelpuntloos gelijk en wisten in vier van de 11 gespeelde uitbeurten de nul te houden. De meest opmerkelijke uitprestatie is het 2-2 gelijke spel in de Arena tegen Ajax.

Uitreeks Roda JC    
Ajax Roda JC 2-2
Willem II Roda JC 0-0
Go Ahead Eagles Roda JC 2-0
Feyenoord Roda JC 5-0
Excelsior Roda JC 0-1
FC Twente Roda JC 0-0
PEC Zwolle Roda JC 0-0
Sparta Rotterdam Roda JC 2-2
FC Groningen Roda JC 2-0
NEC Roda JC 2-0
Heracles Almelo Roda JC 2-2