Ajax - sc Heerenveen
24 januari, 20:45 uur
Koop nu kaarten »
Ga mee en moedig ons aan!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Rojas schiet Jong sc Heerenveen naar winst in De Kuip: 0-1

Gepubliceerd op 12 februari 2018 16:40
Rojas schiet Jong sc Heerenveen naar winst in De Kuip: 0-1

Koploper Jong sc Heerenveen heeft maandagmiddag het competitietreffen met hekkensluiter Feyenoord 2 met 0-1 gewonnen. Marco Rojas scoorde na 9 minuten het enige doelpunt in de Rotterdamse Kuip.

Jong sc Heerenveen begon met onder andere Henk Veerman, Pelle van Amersfoort, Nicolai Naess en Michel Vlap in de basis. Ook bij het Feyenoord van trainer Roy Makaay maakten een aantal bekende namen hun opwachting. Zo stonden Robin van Persie, Kevin Diks, Eric Botteghin, Renato Tapia, Jean-Paul Boëtius en Sofyan Ambrabat namens de Rotterdammers aan de aftrap.

Na negen minuten zorgde Marco Rojas namens de Friezen voor de openingstreffer. Hij profiteerde van een fout achterin bij Feyenoord. "Dat was eigenlijk een cadeautje", vertelde trainer Chris de Wagt. "Feyenoord had een ingooi bij de cornervlag en de bal ging naar de centrale verdediger, maar deze verwachtte hem niet. Rojas was slim naar binnen gelopen en kon profiteren. Hij wipte de bal knap over de keeper heen."

Daarna brak een goede periode van Jong sc Heerenveen aan, al kregen de Rotterdammers wel een aantal mogelijkheden op de gelijkmaker. "Als je op voorsprong staat, voetbalt dat natuurlijk een stuk makkelijker." Ook in het tweede bedrijf slaagde Feyenoord er niet in iets te doen aan de treffer van Rojas. "Feyenoord had in de tweede helft vaker de bal en kreeg een paar kansen, maar wij kwamen er in de omschakeling ook een aantal keer gevaarlijk uit."

Fey2-Heerenveen2-1

Gedreven

Gescoord werd er niet meer en dus boekte Jong sc Heerenveen een knappe zege op een sterk Feyenoord. "Maar wij hadden ook een goed team met veel spelers van het eerste elftal", vertelde De Wagt. "We speelden bovendien zeer gedreven. Er was bij ons heel erg de wil om te winnen. Die passie was mooi om te zien."

Door de overwinning blijft Jong sc Heerenveen koploper in de beloftencompetitie. "We doen inderdaad leuk mee en gaan elke wedstrijd voor de winst. Het is natuurlijk elke week afwachten welke spelers we mee kunnen krijgen. Als er ineens een blessuregolf komt, speel je volgende week met een compleet andere ploeg. Maar als je halverwege februari bovenaan staat, moet je er niet voor weglopen."

Jong Feyenoord - Jong sc Heerenveen 0-1 (0-1)
9. 0-1 Rojas

Opstelling Feyenoord:
Bijlow; Diks, Tapia, Botteghin, Smeulers; Hansson, Amrabat; Vente, Van Persie (62. Kökcü), Boëtius, Wehrmann;

Opstelling Jong sc Heerenveen:
Van der Steen; Schmidt, Naess, Woudenberg; Bruijn, Vlap (83. Borges), Van Amersfoort, Rojas; Hornkamp (76. Sanches), Veerman, Mihajlovic (89. Rako);

Fey2-Heerenveen2-2
Fey2-Heerenveen2-4
Fey2-Heerenveen2-5

Foto's: John de Pater