Regio selectie - sc Heerenveen
27 juni, 19:00 uur
Koop nu kaarten »
Ga mee en moedig ons aan!
×

Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Ron Jans: ‘De ploeg moet nu opstaan’

Gepubliceerd op 20 maart 2012 15:19
Ron Jans: ‘De ploeg moet nu opstaan’

Trainer Ron Jans zat maandagochtend met zijn selectie op de grond van het trainingsveld. De verloren wedstrijd tegen PSV van een dag eerder werd nog doorgenomen, en daarna stond de hele ploeg op. Dat is nou precies wat Jans morgen (woensdag) wil zien bij zijn spelers, als er om 20.45 uur thuis wordt afgetrapt in de halve finale tegen PSV. ,,We hebben een tik gekregen, maar als je omvalt, moet je weer opstaan," zegt de trainer. ,,Dit was pas de eerste echte tik in 2012. We moeten dus niet in paniek raken.”

Jans wil woensdag een goede reactie van zijn ploeg zien. ,,Iedereen moet minimaal een zes halen, en we hebben een paar uitblinkers nodig. Zondag tegen PSV hadden we veel moeite om onze buitenspelers te vinden. Ik vond het opvallend dat de vleugelaanvallers van PSV vaak in een één tegen één situatie kwamen. Woensdag moeten we als hun buitenspelers bereikt worden meteen voor rugdekking zorgen. We moeten wat compacter gaan spelen.”

Luciano Narsingh in duel met Erik Pieters. Woensdag zullen de spelers elkaar weer tegenkomen
Luciano Narsingh in duel met Erik Pieters. Woensdag zullen de spelers elkaar weer tegenkomen

Jans miste zondag de echte overtuiging bij zijn team om de duels te willen winnen. ,,Het zou kunnen dat sommige spelers toen al iets hadden van: 'ik moet heel blijven voor de bekerwedstrijd'. Maar dat weet ik niet zeker.” De halve finale van de beker is dan ook niet niets. ,,Het is iets heel speciaals. Als we winnen staan we in de finale, en kunnen we de beker pakken. Dat zou geweldig zijn. We moeten het gevoel uitstralen dat we absoluut willen winnen.”

Om de finale te bereiken, moeten de spelers meer brengen in de duels, weet Jans. ,,En daar zijn de spelers zich bewust van. Je moet op alle posities goed zijn, en dat is ons in de meeste topwedstrijden nog niet gelukt. Ik heb vertrouwen dat het er wel in zit. Wij moeten en kunnen veel beter dan dat we zondag lieten zien. Hopelijk kunnen we weer op de steun rekenen van ons publiek. We hopen op een mooie entourage."