Regio selectie - sc Heerenveen
27 juni, 19:00 uur
Koop nu kaarten »
Ga mee en moedig ons aan!
×

Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Ruime bekerzege Jong sc Heerenveen op Jong NAC Breda: 4-0

Gepubliceerd op 18 december 2017 16:48
Ruime bekerzege Jong sc Heerenveen op Jong NAC Breda: 4-0

Jong sc Heerenveen heeft maandagmiddag de bekerwedstrijd tegen Jong NAC Breda met 4-0 gewonnen. Jizz Hornkamp, Jordy Bruijn, Tristan Borges en Nemanja Mihajlovic scoorden namens de Friezen.
 

De eerste mogelijkheid op het gure sportpark De Akkers was na een kwartier spelen voor de bezoekers uit Brabant. NAC-aanvaller Richelor Sprangers ging na een duel met Jorginho Soares naar de grond, waarna arbiter Niels Zeeman gedecideerd naar de stip wees. Na overleg met een van zijn assistenten trok Zeeman zijn beslissing echter in en gaf hij NAC een vrije trap, net buiten het zestienmetergebied.

Deze vrije trap dwong doelman Wouter van der Steen tot ingrijpen. Met een fraaie redding voorkwam hij een tegentreffer. Ditzelfde deed de goalie tien minuten later, toen hij handelend moest optreden bij een schot van Sprangers. Aan de andere kant was de eerste kans wel meteen raak. Jordy Bruijn kreeg de bal voor zijn voeten, bedacht zich niet en schoot de bal prachtig over NAC-doelman Andries Noppert in het doel: 1-0.

18122017234960_DSC8367

Vijf minuten voor rust verdubbelde Jong sc Heerenveen de voorsprong door een rake kopbal van Tristan Borges. Na de pauze ging de thuisploeg door met scoren. Een eerste kans van Hornkamp ging nog over het doel, waarna Nemanja Mihajlovic een minuut later wel doel trof. De Servische vleugelspeler sneed vanaf de linkerkant het strafschopgebied in en scoorde met een schot in de verre hoek.

Na ruim een uur spelen dook Mihajlovic wederom op voor NAC-goalie Noppert en weer probeerde hij het met een schot in de rechterhoek. Ditmaal keerde de doelman van de bezoekers het schot. Het Jong sc Heerenveen van trainer Chris de Wagt bleef op zoek naar meer doelpunten. Aanvoerder Jordy Bruijn en invaller Ivan Rako waren beiden dichtbij een vierde treffer, maar zagen hun inzetten respectievelijk over en naast gaan.

18122017234974_DSC8261

Die vierde treffer kwam uiteindelijk tien minuten voor tijd op het scorebord. Een voorzet van Mihajlovic kwam bij Hornkamp, die met zijn uitgestoken voet de stand naar 4-0 bracht. Diezelfde Hornkamp kreeg vijf minuten voor tijd de uitgelezen mogelijkheid op nog een doelpunt, toen hij in het strafschopgebied werd neergelegd en zelf mocht aanleggen vanaf elf meter. Noppert keerde echter de inzet van Hornkamp. Lucas Woudenberg schoot de rebound naast.

In het restant van de wedstrijd werd er niet meer gescoord, waardoor Jong sc Heerenveen de derde wedstrijd in de bekerpoule met 4-0 won van Jong NAC Breda. In januari en februari speelt Jong sc Heerenveen nog tegen Jong PEC Zwolle en Jong Roda JC Kerkrade voor een plekje in de volgende ronde.

Jong sc Heerenveen – Jong NAC Breda 4-0 (2-0)
28. Jordy Bruijn 1-0
43. Tristan Borges 2-0
49. Nemanja Mihajlovic 3-0
81. Jizz Hornkamp 4-0

Opstelling Jong sc Heerenveen:
Van der Steen; Sanches, Soares (75. Kocjancic), Naess, Woudenberg; Magnusson (70. Rako) , Bruijn (A), Borges (75. Ras); Rojas, Hornkamp, Mihajlovic;